Το Volkswagen Polo έρχεται και ως SUV!

Πέτρος Πιτσίνης
Το Volkswagen Polo έρχεται και ως SUV!
Την επόμενη χρονιά, θα δούμε ένα νέο μοντέλο στην γκάμα της Volkswagen το οποίο θα βασίζεται στο Polo, όμως θα «παίζει» στην κατηγορία των μικρών SUV.

Με το όνομα T-Cross θα έρθει η SUV έκδοση του Volkswagen Polo, το οποίο θα βρεθεί κάτω από το νέο T-Roc. Το τελευταίο, θα επηρεάσει αρκετά τον «μικρό αδερφό» του στο κομμάτι της εμφάνισης και θα βρεθεί απέναντι σε ικανούς αντιπάλους, όπως το Nissan Juke για παράδειγμα. Στην ίδια κατηγορία θα «παίζει» και το νέο SEAT Arona, με το οποίο θα μοιράζεται και αρκετά μηχανικά μέρη.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το νέο Volkswagen T-Cross θα το γνωρίσουμε με τον βενζινοκινητήρα 1.0 TSI των 115 ίππων, τον ντίζελ 1.6 TDI με αντίστοιχη ιπποδύναμη και θεωρείται πολύ πιθανό να λανσαριστεί και με τον 1.5 TSI Evo των 150 αλόγων, ως πιο δυνατή και σπορ έκδοση.

Οι πιθανότητες να είναι διαθέσιμο με σύστημα τετρακίνησης είναι μικρές, όμως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο. Στις φωτογραφίες βλέπουμε το πρωτότυπο T-Cross Breeze το οποίο σίγουρα θα δώσει αρκετά εμφανισιακά στοιχεία στο μοντέλο παραγωγής, όμως το τελευταίο θα είναι σίγουρα πεντάθυρο και όχι τρίθυρο, ενώ σίγουρα δεν θα είναι κάμπριο. Άλλωστε, η νέα γενιά του Volkswagen Polo διατίθεται μόνο με πέντε πόρτες, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!