Μία κάμερα για την ανίχνευση υπόπτων εν κινήσει

Gazzetta team
Μία κάμερα για την ανίχνευση υπόπτων εν κινήσει
Η εταιρεία Coban Technologies από το Τέξας δημιούργησε μία κάμερα, με την οποία η αστυνομία θα αναγνωρίζει εν κινήσει τους υπόπτους.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει κυνηγητά της αστυνομίας στους δρόμους, με τις αρχές να εντοπίζουν ποιοι είναι οι δράστες, αφού τους συλλάβουν. Ωστόσο, αυτό αλλάζει με τη βοήθεια της εταιρείας Coban Technologies από το Τέξας, που δημιούργησε μία κάμερα με τεχνητή νοημοσύνη.

Με αυτή, οι αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν τους ύποπτους εν κινήσει μέσα από τα οχήματά τους. «Δεν υπάρχει αμφιβολία για την αξία της. Θέλουμε να είμαστε σε αυτό το ταξίδι μαζί τους για να καταλάβουμε πού θα πάνε και τι θα κάνουν», δήλωσε ο Αρχιφύλακας του Αστυνομικού Τμήματος του Λος Άντζελες (LAPD), Ντάνιελ Γκόμεζ.

Μάλιστα, η κάμερα θα έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει τον ύποπτο, ακόμα κι αν δεν έχει πινακίδες. Τέλος, το εν λόγω σύστημα αναμένεται να αναγνωριστεί από πολλά αστυνομικά τμήματα σε όλον τον κόσμο.

«Δεν υπάρχει τρόπος τα ανθρώπινα μάτια και αρκετοί αστυνομική να κάνουν ασφαλή τα πράγματα από μόνοι τους. Μ' ένα δισεκατομμύριο κάμερες να έρχονται στις έξυπνες πόλεις μέχρι το 2020, θα χρειάζεστε τρία δισεκατομμύρια ανθρώπους να παρακολουθείτε αυτές τις κάμερες», είπε ο αντιπρόεδρος της NVIDIA, συνεργάτη της Coban, Ντεέπου Τάλα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!