Αυτή είναι η πιο «συλλεκτική» Lotus Elise (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Αυτή είναι η πιο «συλλεκτική» Lotus Elise (pics)
Σε μόλις 30 μονάδες θα παραχθεί η νέα Lotus Elise Cup 260, η οποία κατασκευάστηκε με... αγωνιστικά πρότυπα και είναι ένα από τα πιο εξελιγμένα μοντέλα της φίρμας σε αυτό το κομμάτι.

Η θρυλική Lotus Elise συνεχίζει να συναρπάζει και η βρετανική μάρκα θα φτιάξει ακόμη μια έκδοση του μοντέλου, με εξαιρετικά συλλεκτικό χαρακτήρα. Ο λόγος είναι τα μόλις 30 κομμάτια παραγωγής, αλλά και το ότι είναι ένα σχεδόν καθαρόαιμο αγωνιστικό. Το συνολικό βάρος του αμαξώματος δεν υπερβαίνει τα 862 κιλά και τα αεροδυναμικά της βοηθήματα παράγουν έως 180 kg κάθετης δύναμης, στην ταχύτητα των 243 χλμ./ώρα.

Η ισχύς των 253 ίππων σημαίνει πως η Elise Cup 260 έχει 290 άλογα στον τόνο και για αυτό επιτυγχάνει αξιοσημείωτες επιδόσεις. Τα 3,8 δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση, χρόνος που βλέπουμε από πολύ πιο δυνατά supercars. Στο εσωτερικό το αγωνιστικό πνεύμα κυριαρχεί χάρη στα καθίσματα από ανθρακόνημα, το μαύρο αλκανταρα, τα φιλέτα αλουμινίου και το νέο τιμόνι.

Επιπλέον δεν λείπουν σύγχρονα στοιχεία εξοπλισμού όπως η σύνδεση του ηχοσυστήματος με εξωτερικές πηγές και το σύστημα Bluetooth. Ο κλιματισμός ωστόσο ανήκει στα έξτρα και κοστίζει περισσότερα από 1.500€, ενώ μέχρι και τα... πατάκια κοστίζουν 140€ για να τοποθετηθούν. Το πιο ακριβό στοιχείο του προαιρετικού εξοπλισμού όμως, είναι η εξάτμιση τιτανίου, που σύμφωνα με τη Lotus εξοικονομεί επτά κιλά βάρους. Στοιχίζει 5.500€ ή αλλιώς, 786€ το κιλό! Δείτε τις φωτογραφίες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!