Το απόλυτο hypercar εξελίσσει η McLaren! (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Το απόλυτο hypercar εξελίσσει η McLaren! (pics)
Η ναυαρχίδα της αγγλικής μάρκας ήταν η P1 και το νέο μοντέλο που θα πάρει αυτή τη θέση θα είναι πέρα από κάθε φαντασία, καθώς μιλάμε για μια... απίστευτη κατασκευή!

Η McLaren είναι γνωστή για τα «τρελά» της project και τώρα ετοιμάζει ένα μοντέλο της κορυφαίας σειράς Ultimate, που θα μπορεί να βγάλει άδεια κυκλοφορίας σε δημόσιο δρόμο όμως στην πραγματικότητα, θα είναι ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό. Το αυτοκίνητο δοκιμών που μοιάζει με μια καμουφλαρισμένη 675 LT είναι στην πραγματικότητα αυτό το νέο μοντέλο, του οποίου το όνομα δεν είναι ακόμη γνωστό, όμως χρησιμοποιεί τον κωδικό P15. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του βρετανικού τύπου και συγκεκριμένα, του έγκυρου Autocar, το υβριδικό κινητήριο σύνολο δεν θα βρίσκεται στο νέο μοντέλο.

Αντί αυτού, θα κινείται από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης χωρίς ηλεκτρικό μοτέρ. Έτσι η ισχύς θα είναι σε χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα της P1, όμως θα κερδίσει στο συνολικό βάρος και η συμπεριφορά του εντός πίστας θα είναι ακόμη καλύτερη χάρη στον «απόλυτο» προσανατολισμό, με τον παράγοντα άνεση να μην έχει υπολογισθεί καθόλου. Συνολικά, η παραγωγή του hypercar θα «κλείσει» στα περίπου 500 κομμάτια και η τιμή του θα αγγίζει τις 940.000€, στο Ηνωμένο Βασίλειο! Περισσότερα, θα μάθουμε μέσα στο 2018, όπου η McLaren θα δώσει μερικά στοιχεία παραπάνω. Αυτό ενδέχεται να συμβεί στην επερχόμενη έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!