Η Alpina αναλαμβάνει τη νέα BMW X3

Πέτρος Πιτσίνης
Η Alpina αναλαμβάνει τη νέα BMW X3
Πριν καλά καλά προλάβουμε να δούμε τη νέα γενιά της X3, η Alpina ήδη έχει ξεκινήσει τις δοκιμές για το δικό της μοντέλο, που θα έχει μπόλικη ισχύ αλλά και αρκετά σπορ εμφάνιση.

Παραδοσιακά, η Alpina προσφέρει περισσότερο «σκληροπυρηνικές» εκδόσεις των BMW, με τη νέα X3 να μην αποτελεί εξαίρεση. Λίγες μέρες πριν είδαμε τη νέα γενιά του μοντέλου και τώρα, το βλέπουμε να φοράει ξανά καμουφλάζ σε μερικά σημεία του αμαξώματος, αφού η Alpina ετοιμάζει τη δική της έκδοση.

Λέγεται, ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να λανσαριστεί με ένα εξακύλινδρο ντίζελ σύνολο με δύο τούρμπο, κυβισμό 3.0 λίτρων και 360 ίππους, με 700 Nm ροπής. Παράλληλα θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων και τετρακίνηση, ενώ αργότερα δεν αποκλείεται να δούμε και βενζινοκίνητη επιλογή στην γκάμα, με αντίστοιχη, αν όχι περισσότερη, ισχύ.

Στο κομμάτι της εμφάνισης, η Alpina σίγουρα θα «φουσκώσει» την X3 σε αρκετά σημεία του αμαξώματος, θα τοποθετήσει εξάτμιση με τέσσερις απολήξεις στον πίσω προφυλακτήρα και θα φορέσει μεγάλες ζάντες ελαφρού κράματος διάστασης 20 ή 21 ιντσών. Εννοείται, ότι θα γίνουν και οι απαραίτητες αναβαθμίσεις στο στήσιμο και το σύστημα πέδησης του μοντέλου, ώστε η δύναμη να περνά στο δρόμο με ομοιογένεια.

Φωτογραφίες: Carscoops

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!