Ανησυχούν οι βιομηχανίες αυτοκινήτων λόγω Τραμπ

Gazzetta team
Ανησυχούν οι βιομηχανίες αυτοκινήτων λόγω Τραμπ
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Αμερική ανησυχούν για τις απαιτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ, όσον αφορά τη Συμφωνία Εμπορικών Συναλλαγών στη Βόρειο Αμερική.

Η απαίτηση του Ντόναλντ Τραμπ να αυξήσει το ελάχιστο ποσοστό κατασκευής μερών δωρεάν σε ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό από το 62,5% στο 85% φέρνει ανησυχία στις αυτοκινητοβιομηχανίες, που... παίζουν μπάλα στη Βόρειο Αμερική.

Αυτό αφορά τη Συμφωνία Εμπορικών Συναλλαγών στις τρεις προαναφερθείσες χώρες (North American Free Trade Agreement), με τις μεγάλες μάρκες να έρχονται αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη Συμφωνία. «Είναι μία πρόταση που δεν έχει προηγούμενο, ειδικά με αυτή την απαίτηση.

Πιστεύουμε ότι θα έχουμε ένα αντίθετο αποτέλεσμα. Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής, των θέσεων εργασίας και αύξηση στο κόστος για τους πελάτες. Πολλές εταιρείες θα απέχουν από το NAFTA και θα πληρώσουν το τίμημα. Έτσι, θα δείτε μία αλλαγή στην παραγωγή σε άλλες τοποθεσίες.

Μεγαλώνει η ανησυχία ότι αυτό θα οδηγήσει σε αποχώρηση, είναι δύσκολο να δούμε πώς οι τρεις χώρας μπορούν να έρθουν σε συμφωνία», δήλωσε η αντιπρόεδρος του τμήματος ομοσπονδιακών υποθέσεων της Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (Alliance of Automobile Manufacturers), Τζένιφερ Τόμας, μιλώντας στην εφημερίδα «The Detroit News», που εκπροσωπεί τις VW, BMW, FCA, Ford και GM μεταξύ άλλων.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δεν είναι οι πρώτοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την κυβέρνηση του Τραμπ, αφού ο νέος ηγέτης των ΗΠΑ έχει ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!