Ηλεκτρικό το πλάνο της Hyundai για το νέο Kona

Πέτρος Πιτσίνης
Ηλεκτρικό το πλάνο της Hyundai για το νέο Kona
Το ενδιαφέρον SUV της κορεάτικης φίρμας θα αποκτήσει και έκδοση που θα κινείται αμιγώς με ηλεκτροκινητήρα, η οποία θα παρουσιαστεί το Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης.

Το νέο Hyundai Kona εκτός από όμορφη εμφάνιση και σύγχρονο εξοπλισμό, θα «φέρνει» μαζί του τις τελευταίες τάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας. Γνωρίζαμε ότι μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση είναι στο πλάνο της εταιρείας για το μικρό SUV και θα το δούμε μέσα στο 2018.

Πρόκειται να παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης, που θα διεξαχθεί το Μάρτιο και περιμένουμε να εφοδιάζεται με μεγαλύτερες μπαταρίες από Ioniq και η αυτονομία υπολογίζεται στα περίπου 390 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση, ένα αρκετά ικανοποιητικό νούμερο δηλαδή.

Ας μη ξεχνάμε, ότι το ηλεκτροκίνητο Kona θα παίξει μεγάλο ρόλο στο πλάνο της Hyundai, η οποία στοχεύει μέχρι το 2020 να έχει στην γκάμα της 15 μοντέλα που θα χρησιμοποιούν μπαταρίες, δηλαδή ηλεκτροκίνητα, υβριδικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά. Σε άλλα «πράσινα» σχέδια της φίρμας, συναντάμε τα αυτοκίνητα υδρογόνου. Μέχρι το ίδιο έτος (2020) η Hyundai στοχεύει να προσφέρει 20 διαφορετικά τέτοια μοντέλα με τα δέκα να είναι διαθέσιμα και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!