Πράσινο φως στα αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς από την Καλιφόρνια

Πέτρος Πιτσίνης
Πράσινο φως στα αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς από την Καλιφόρνια
Μέχρι τώρα, τα αυτόνομα αυτοκίνητα έπρεπε να κινούνται με έναν άνθρωπο πίσω από το τιμόνι, όμως η νομοθεσία αναμένεται να αλλάξει στην πολιτεία της Καλιφόρνια, άμεσα.

Σε μια πλήρως αυτόνομη εποχή ετοιμάζεται να μπει η Καλιφόρνια, όπου θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν αυτοκίνητα χωρίς κανέναν άνθρωπο εντός αυτών! Σύμφωνα με δηλώσεις της πολιτείας, ο νόμος, που μέχρι σήμερα επιτρέπει την κίνηση αυτόνομων μοντέλων αλλά με έναν άνθρωπο πίσω από το τιμόνι, θα αλλάξει τον ερχόμενο Ιούνιο. Έτσι οι κατασκευαστές που θέλουν να κάνουν δοκιμές στις νέες τεχνολογίες θα έχουν τη δυνατότητα να τις πραγματοποιούν σε κανονικές συνθήκες, καθώς ήδη περισσότερες από 40 εταιρείες εξελίσσουν τα νέα τους προϊόντα εκεί.

Σε συνέχεια των δηλώσεων, η πολιτεία πρόσθεσε ότι σε περίπτωση σύγκρουσης θα πρέπει να υπάρχουν στοιχεία 30 δευτερολέπτων πριν του ατυχήματος, ώστε τα αίτια να είναι ξεκάθαρα και ότι οι οδηγοί θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν κανονικά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εκτός αν είναι απαραίτητο αυτός να παραβιαστεί ώστε οι επιβάτες του οχήματος να παραμείνουν ασφαλείς. Πάντως, παρά την «ελάφρυνση» του νόμου προς τα αυτόνομα αυτοκίνητα, η Παγκόσμια Ένωση Αυτοκινητοκατασκευαστών αναφέρει στο Reuters πως ακόμη κι έτσι, οι κανονισμοί παραμένουν αυστηροί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!