Eκτός της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha από το 2021 ο Ρόσι

Gazzetta team
Eκτός της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha από το 2021 ο Ρόσι
Η Yamaha ανακοίνωσε ως δεύτερο εργοστασιακό αναβάτη για το 2021 τον Κουαρταρό δίπλα στον Βινιάλες και το μέλλον του Ρόσι είναι πλέον αβέβαιο.
Ο Φάμπιο Κουαρταραρό έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του και έκλεψε την παράσταση στο MotoGP. Οδηγoύσε πέρυσι τη δορυφορική μοτοσικλέτα της Yamaha και η ζήτηση που είχε από άλλες εργοστασιακές ομάδες, αλλά και η πίεση που άσκησε ο ίδιος ώστε να ανέβει κατηγορία, του έδωσαν την «προαγωγή»! Μαζί λοιπόν, με την ανακοίνωση επέκτασης του συμβολαίου του Μάβερικ Βινιάλες έως και το τέλος του 2022 στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, επιβεβαιώθηκε ότι ο δεύτερος αναβάτης από το 2021 και μετά θα είναι ο Φάμπιο Κουαρταραρό.
Αυτό σημαίνει, ότι ο Βαλεντίνο Ρόσι, θα αποχωρήσει από τη Yamaha το 2021. Του μένει ακόμη ένας χρόνος, η σεζόν που έρχεται δηλαδή και όπως ο ίδιος είπε, οι πρώτοι αγώνες θα δείξουν αν θα συνεχίσει κάπου αλλού ή αν θα σταματήσει την καριέρα του στο MotoGP. Αξίζει να τονίσουμε ότι ο VR46 έκανε αμέσως χώρο για τον Κουαρταραρό, για να του δοθεί η ευκαιρία που του αξίζει, να αναδείξει δηλαδή το ταλέντο του μέσα από μια κορυφαία μοτοσικλέτα!
Ο Ιταλός είπε πως αν μείνει ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα που θα φέρει στην αρχή της εφετινής σεζόν, δεν αποκλείεται να τον δούμε σε μια δορυφορική ομάδα. Αφήνει αιχμές δηλαδή, ότι υπάρχει περίπτωση να αλλάξει σέλα με τον Κουαρταραρό και να πάει εκείνος στην Petronas Yamaha! Πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη μέσα στη Yamaha, έπαιξε το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν οι Ducati και Suzuki. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να κερδίσουν τον Κουαρταραρό, η Yamaha όμως έκανε τη δική της αντεπίθεση! Πάντως το 2021 λήγουν τα συμβόλαια πολλών κορυφαίων αναβατών και αναμένεται να έχουμε ένα τρελό μεταγραφικό καρουζέλ. Με ή χωρίς τον «Γιατρό»!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!