Ο Μάβερικ Βινιάλες συνεχίζει στη Yamaha έως το 2022 

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Μάβερικ Βινιάλες συνεχίζει στη Yamaha έως το 2022 
Επέκταση του συμβολαίου το υπέγραψε ο Μάβερικ Βινιάλες με τη Yamaha, κλείνοντας τη μια από τις δύο διαθέσιμες θέσεις στο MotoGP έως και το τέλος της σεζόν του 2022.

Μέχρι στιγμής κανένας από τους εργοστασιακούς αναβάτες στο MotoGP δεν έχει ανακοινώσει επίσημα που θα βρίσκεται μετά το τέλος του 2020. Ο Μάβερικ Βινιάλες γίνεται ο πρώτος που το κάνει, επισημοποιώντας το νέο του συμβόλαιο με τη Yamaha, έως και το τέλος του 2022. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές.

Έτσι, στη Yamaha, μόνο η θέση του Βαλεντίνο Ρόσι είναι ανοικτή για την ώρα! Μετά τους πρώτους αγώνες της σεζόν, ο Ιταλός θα μας πει τι έχει σκοπό να κάνει, καθώς από εκείνον κρίνεται αν θα συνεχίσει στην ομάδα ή όχι. Ο ίδιος πάντως, δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο.

Έχει δηλώσει ότι αν δει πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας εργοστασιακής μοτοσικλέτας, δεν αποκλείεται να τον δούμε σε δορυφορική ομάδα. Σίγουρα ο Κουαρταραρό είναι το φαβορί, αν τελικά δεν ανανεώσει ο «Γιατρός».

Θυμίζουμε ότι ο Μάβερικ Βινιάλες πήγε στη Yamaha το 2017, από τη Suzuki. Κάλυψε το κενό που δημιούργησε η αποχώρηση του Χόρχε Λορένθο, για να πάει στη Ducati και έκτοτε, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιαπωνικής ομάδας! Ανανέωσε το συμβόλαιό του τον Ιανουάριο του 2018 και τώρα, κάνει ακριβώς το ίδιο, με χρονικό περιθώριο έως το τέλος της σεζόν του 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!