Ντοβιτσιόζο: «Ο Μάρκεθ δεν είναι ανίκητος»

Πέτρος Σηφαλάκης
Ντοβιτσιόζο: «Ο Μάρκεθ δεν είναι ανίκητος»
Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο θεωρεί ότι ο Μαρκ Μάρκεθ είναι ένας εξαιρετικός οδηγός, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να τον κερδίσει.

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του MotoGP τα τελευταία χρόνια, είναι ο Μαρκ Μάρκεθ. Ανεξάρτητα από το αν τον συμπαθεί κάποιος ή όχι, δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι είναι οδηγάρα. Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι ότι δύσκολα πλέον, κερδίζει κάποιος άλλος έναν αγώνα. Ο Μάρκεθ έχει εκπληκτική σταθερότητα και αποδίδει σε όλες τις πίστες, σε όλους τους καιρούς και με κάθε ανταγωνισμό! Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, τα βιώνει αυτά από πρώτο χέρι και λέει:

«Αν αναλύσεις την περασμένη σεζόν, ο Μάρκεθ ήταν ταχύτερος από όλους. Όταν έχεις να παλέψεις με έναν οδηγό που είναι πιο γρήγορος, προσπαθείς να βρεις μια καλύτερη στρατηγική. Είναι δύσκολο όμως να τον κερδίσεις αν είσαι πιο αργός. Αυτό συνέβη πέρυσι. Τα πράγματα μπορούν πάντα να βελτιωθούν. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι η προσέγγισή μας και η στρατηγική μας πέρυσι ήταν λάθος. Πρέπει να είμαστε λίγο πιο γρήγοροι απέναντι στον Μαρκ για να τον ανταγωνιστούμε. Όλοι πρέπει να το κάνουν αυτό. Γιατί στο τέλος της σεζόν επιβεβαιώθηκε ότι η ταχύτητά του ήταν μεγαλύτερη από οποιουδήποτε άλλου.

Δεν μπορώ να ξέρω από τώρα πως θα είναι το επόμενο πρωτάθλημα. Όμως ο άνθρωπος που θα πρέπει να περάσεις, θα είναι ο Μαρκ. Στα χαρτιά υπάρχουν πέντε, έξι αναβάτες που μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα. Όχι μόνο να κερδίζουν αγώνες. Κάθε σεζόν έχει τη δική της ιστορία, τα ελαστικά είναι διαφορετικά, τα αερδυναμικά εξελίσσονται, βλέπουμε διαφορετικές συμπεριφορές. Σίγουρα ο Μαρκ έχει πλεονέκτημα. Κερδίζει συνέχεια, αυτή είναι η αλήθεια. Όμως πιστεύω ότι κανείς δεν είναι ανίκητος και αυτό ισχύει και για τον Μαρκ. Θα προσπαθήσω να το κάνω. Θα εστιάσω σε εμένα και μόνο και στην καριέρα μου» είπε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!