H Yamaha θέλει μακροχρόνια συνεργασία με τον Βινιάλες 

Πέτρος Σηφαλάκης
H Yamaha θέλει μακροχρόνια συνεργασία με τον Βινιάλες 
Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο μεγαλύτερο κομμάτι της φετινής χρονιάς, η Yamaha θέλει να στηρίξει τον αναβάτη της με το μέγιστο δυνατό τρόπο.

Από το 2017 που βρίσκεται στην οικογένεια της Yamaha στο MotoGP, ο Μάβερικ Βινιάλες έχει φέρει στην ομάδα έξι νίκες σε Γκραν Πρι. Το αποτέλεσμα δεν είναι εντυπωσιακό για μια από τις κορυφαίες ομάδες στην κλάση, ωστόσο πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα τελευταία χρόνια, που τις υπογραμμίζει συνεχώς τόσο ο Βινιάλες, όσο και ο Βαλεντίνο Ρόσι. Η Yamaha, λέει ότι θέλει να συνεργαστεί με τον Βινιάλες σε βάθος αρκετών χρόνων και έχουν ξεκάθαρη πρόθεση να ανανεώσουν το συμβόλαιο μαζί τους και να κάνουν μια νέα συμφωνία.

«Ο Μάβερικ δεν ξεκίνησε καλά τη χρονιά. Είχε πραγματικά πρόβλημα για πέντε, έξι Γκραν Πρι και ο Βαλεντίνο έφερνε καλύτερα αποτελέσματα. Ο Βαλεντίνο επίσης είχε κάποιες δυνατές στιγμές μέσα στη χρονιά, πήρε δεύτερη θέση στο βάθρο και παραλίγο να κερδίσει στο Όστιν. Ο Μάβερικ ήταν λίγο χαμένος. Μετά, νομίζω είδαμε μεγάλες βελτιώσεις από τις αλλαγές που κάναμε, άρχισαν να τα καταφέρνουν καλύτερα και οι δύο τους. Ο Μάβερικ στη συνέχεια έπαιρνε τις δικές του αποφάσεις για το πως θα στήσει τη μοτοσικλέτα του. Οπότε, είναι πολύ ενθαρρυντικό που βελτιώθηκε. Έδειξε τις ικανότητές του, βρήκε και πάλι τη θέση του στην εργοστασιακή ομάδα. Είναι ο μοναδικός αναβάτης της Yamaha που κέρδισε δύο αγώνες φέτος και σίγουρα θα θέλαμε να μείνει μαζί μας και μετά το 2021» είπε η Yamaha.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!