Με «διαστημική» απόδοση, ο Κουαρταραρό πήρε την pole στη Βαλένθια!

Πέτρος Σηφαλάκης
Με «διαστημική» απόδοση, ο Κουαρταραρό πήρε την pole στη Βαλένθια!
Μοναδικός για άλλη μια φορά, είναι ο ρούκι της Yamaha, Φάμπιο Κουαρταραρό, που κατάφερε να τρελάνει το χρονόμετρο και να πάρει ακόμη μια pole position στο MotoGP.

Μοναδικό ενδιαφέρον, απέκτησαν οι κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα της Βαλένθια, στα τελευταία λεπτά! Ο Φάμπιο Κουαρταραρό μας άφησε για άλλη μια φορά με ανοικτό το στόμα, με την ταχύτητα και την επαναληπτικότητα των χρόνων του. Κατάφερε να θέσει έναν πολύ δύσκολο στόχο για τους υπόλοιπους, στο 1 λεπτό και 30,007 δευτερόλεπτα, χρόνο που κατάφερε να πλησιάσει μόνο ο Μαρκ Μάρκεθ! Ο Πρωταθλητής της φετινής χρονιάς έκανε 1 λεπτό και 30,010 δευτερόλεπτα, μόλις 3 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργό, όμως ο Κουαρταραρό έκανε ακόμη μια προσπάθεια για να σφραγίσει την πρώτη θέση του! Οπότε, κατέβασε στο 1 λεπτό και 29,978 δευτερόλεπτα.

Μετά, μιλούσαμε για μια τελειωμένη, στην ουσία, υπόθεση. Οι μοναδικοί που έμειναν στην πίστα ήταν ο Κουαρταραρό, ο οποίος πρόλαβε να περάσει από τη γραμμή πριν πέσει η καρό σημαία και ο Μάβερικ Βινιάλες, που μπορεί να είχε καλές επιδόσεις γενικότερα, αλλά έδειχνε ότι δεν έχει την ταχύτητα να χτυπήσει στα ίσια τον Γάλλο. Οπότε, είχαμε τον Κουαρταραρό πρώτο, τον Μάρκεθ δεύτερο, τον Τζακ Μίλερ τρίτο και τον Βινιάλες πλέον στην τέταρτη θέση. Μορμπιντέλι, Ντοβιτσιόζο, Μιρ, Ρινς, Κράτσλοου, Πετρούτσι, Πολ Εσπαργκαρό και Βαλεντίνο Ρόσι, είναι η κατάταξη στο Q2 των κατατακτήριων δοκιμών. Μοναδικό αξιοσημείωτο γεγονός στο Q1, ήταν η πτώση του Κάρελ Άμπραχαμ, ο οποίος ευτυχώς δεν τραυματίστηκε. Παρακάτω, ακόλουθεί αναλυτικά η σειρά εκκίνησης στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στην πίστα της Βαλένθια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!