Αποχωρεί από το MotoGP ο Χόρχε Λορένθο (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Αποχωρεί από το MotoGP ο Χόρχε Λορένθο (vid)
Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κορυφαία κατηγορία αγώνων μοτοσικλετών, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το MotoGP, σε μια συνέντευξη τύπου που ο ίδιος κάλεσε στη Βαλένθια.

Οι τραυματισμοί και οι δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Χόρχε Λορένθο τα τελευταία χρόνια, οδήγησαν στην αποχώρησή του από το MotoGP. Ο Ισπανός, μετά από το τελευταίο πρωτάθλημα αναβατών που κατέκτησε με τη Yamaha, πήγε για δύο χρόνια στη Ducati και στη συνέχεια, στη Honda, χωρίς να καταφέρει να αποδώσει καρπούς. Έτσι, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει από το MotoGP στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς για φέτος, που γίνεται στη Βαλένθια, πόλη της πατρίδας του.

«Πάντα πίστευα ότι υπάρχουν τέσσερις σημαδιακές ημέρες για τη ζωή ενός αναβάτη στο MotoGP. Η πρώτη ημέρα που αγωνίζεται, η πρώτη του νίκη, η ημέρα που κατακτά το πρώτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αναβατών, κάτι που δεν καταφέρνουν όλοι στην καριε΄ρα τους, αλλά κάποιοι από εμάς το κατάφεραν και τέλος, η ημέρα που έρχεται η στιγμή να αποχωρήσεις. Όπως φαντάζεστε, είμαι εδώ για να σας ανακοινώσω ότι αυτή η μέρα, για εμένα ήρθε. Ο αγώνας της Βαλένθια θα είναι ο τελευταίος για εμένα και στο τέλος του, θα αποχωρήσω από την καριέρα του επαγγελματία αγωνιζόμενου» είπε στη συγκινητική του ομιλία ο Χόρχε Λορένθο.

Ο Ισπανός, εμφανίστηκε στην κατηγορία των 125 κυβικών εκατοστών πίσω στο 2002, σε ηλικία μόλις 15 ετών. Πήρε την πρώτη του νίκη στον πρώτο χρόνο, στον αγώνα της Βραζιλίας και ανέβηκε το 2005 στην κατηγορία των 250 κυβικών εκατοστών, γεμάτος επιτυχίες. Το 2008 τον είδαμε στο MotoGP, στην ομάδα της Yamaha.

Το 2010, το 2012 και το 2015 κατέκτησε τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Αναβατών στο MotoGP και ύστερα, πήγε στην Ducati, όπου άρχισε να τον παίρνει η «κατηφόρα» σε ο,τι αφορά τα αποτελέσματα και τις επιτυχίες. Στη συνέχεια, υπογράφει συμβόλαιο με τη Honda και τα πράγματα δεν άλλαξαν. Οπότε, σήμερα, ένας από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη σύνθεση του MotoGP, ανακοινώνει το τέλος μιας λαμπρής καριέρας. Παρακάτω ακολουθεί ένα βίντεο με φοβερά στιγμιότυπα του Λορένθο, στην καλύτερη εποχή του, που αδιαμφισβήτητα ήταν αυτή με τη Yamaha. Καλή συνέχεια στην καριέρα και τη ζωή σου, Χόρχε!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!