7 στατιστικά του Μαρκ Μάρκεθ που προκαλούν ζαλάδες!

Πέτρος Σηφαλάκης
7 στατιστικά του Μαρκ Μάρκεθ που προκαλούν ζαλάδες!
Ο αναβάτης της Honda κατέκτησε στην Ταϊλάνδη το όγδοο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην καριέρα του και κοιτώντας τα επιτεύγματά του, μας πιάνει δέος!

Μόνο θαυμασμό μπορεί να έχει κάποιος απέναντι στο πρόσωπο του Μαρκ Μάρκεθ. Ο Ισπανός έχει καταφέρει εντυπωσιακά πράγματα στους αγώνες μοτοσικλέτας και σίγουρα όλοι οι φίλαθλοι του μηχανοκίνητου παγκοσμίως, τον παραδέχονται, ανεξάρτητα αν τον υποστηρίζουν ή όχι. Με αφορμή το όγδοο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που κατέκτησε στην Ταϊλάνδη, κοιτάζουμε λίγο τα στατιστικά του στα προηγούμενα χρόνια και ανακαλύπτουμε ότι είναι πολύ πιο εντυπωσιακά από ότι φανταζόμασταν!

Όλη του η πορεία στο MotoGP, αλλά και τις μικρότερες κατηγορίες, είναι γεμάτη ρεκόρ και «πρωτιές» ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και στο μέλλον θα πετύχει ακόμη περισσότερα πράγματα. Βρίσκεται ήδη στην «αφρόκρεμα» της ιστορίας των δίτροχων αγώνων και πλησιάζει απειλητικά τρομερά ονόματα, όπως αυτό του Βαλεντίνο Ρόσι ή του Τζιάκομο Αγκοστίνι, σε επίπεδο αριθμών! Παρακάτω αναφέρουμε επιγραμματικά τα πιο σημαντικά του επιτεύγματα μέχρι και σήμερα. Υπενθυμίζουμε, ότι ο Μαρκ Μάρκεθ έχει τρέξει μόνο με μοτοσικλέτες της Repsol Honda.
Ο οδηγός με τους περισσότερους τίτλους σε ηλικία 26 ετών

  • Ο μικρότερος σε ηλικία οδηγός που έφτασε τους έξι τίτλους στη μεγάλη κατηγορία
  • Ο μικρότερος σε ηλικία οδηγός που έφτασε τους οκτώ τίτλους στην καριέρα του
  • Ένας από τους τρεις οδηγούς στην ιστορία με περισσότερους από έξι τίτλους στη μεγάλη κατηγορία (Ρόσι 7, Αγκοστίνι 8)
  • Ένας από τους έξι οδηγούς που έχει οκτώ τίτλους σε όλες τις κατηγορίες (Αγκοστίνι 15, Νιέτο 13, Ρόσι 9, Ουμπιάλι 9, Χέιλγουντ 9)
  • Ο πιο επιτυχημένος οδηγός της Honda με έξι τίτλους στη μεγάλη κατηγορία περνώντας τον Ντούχαν με τους πέντε τίτλους
  • Στα τελευταία επτά χρόνια κερδίζει τουλάχιστον πέντε αγώνες τη σεζόν στη μεγάλη κατηγορία περνώντας τους Ρόσι (2001-2006) και του Αγκοστίνι (1967-1972)
  • Ο οδηγός με τις περισσότερες pole positions στη μεγάλη κατηγορία (61)

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!