Βαλεντίνο Ρόσι: «Έχω μεγαλύτερο πρόβλημα πρόσφυσης από τον Βινιάλες» 

Πέτρος Σηφαλάκης
Βαλεντίνο Ρόσι: «Έχω μεγαλύτερο πρόβλημα πρόσφυσης από τον Βινιάλες» 
Ο αναβάτης της Yamaha αναγνωρίζει μεν ότι η μοτοσικλέτα του έχει κάνει βήματα προόδου στο δεύτερο μισό της σεζόν, όμως συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη φθορά του πίσω ελαστικού του.

Όγδοος τερμάτισε ο Βαλεντίνο Ρόσι στο Γκραν Πρι της Αραγονίας. Ο «Γιατρός» ξεκίνησε από τη δεύτερη σειρά τον αγώνα όμως δεν κατάφερε να είναι όσο γρήγορος θα ήθελε και ένας από τους λόγους, ήταν η πρόσφυση του πίσω ελαστικού του, αλλά και η μειωμένη πρόσφυση της πίστας.

«Ξέρω ότι ο ρυθμός μου δεν ήταν φανταστικός. Δεν ήταν σίγουρα αρκετός για να παλέψω για το βάθρο. Όμως ήλπιζα να ήμουν και λίγο πιο δυνατός. Ο αγώνας ήταν πραγματικά δύσκολος επειδή ξεκινήσαμε με το σκληρό πίσω ελαστικό, όπως οι υπόλοιπες Yamaha. Ο Κουαρταραρό και ο Βινιάλες είχαν επίσης πρόβλημα στο τέλος αλλά εγώ μια μεγάλη, πολύ μεγάλη πτώση της απόδοσης στο πίσω ελαστικό ύστερα από πέντε, έξι γύρους. Δυστυχώς έπρεπε να κατεβάσω τον ρυθμό μου και ήμουν αργός, αυτό όμως δεν είναι πρόβλημα του ελαστικού. Το πρόβλημα το έχουμε εμείς.

Οι ρυθμίσεις μας βελτίωσαν συνολικά τη μοτοσικλέτα στο δεύτερο μισό της σεζόν και μας έκαναν πιο ανταγωνιστικούς. Όμως το πρόβλημα με την πρόσφυση από το πίσω ελαστικό παραμένει και είναι πιο έντονο από ότι στον Κουαρταραρό ή τον Βινιάλες. Δυστυχώς και εδώ στην Αραγονία η πρόσφυση δεν είναι καλή. Όσο κακή είναι και στο Μιζάνο, ίσως και χειρότερη. Είμαστε περίπου 0,6 με 0,7 δευτερόλεπτα πιο αργοί από πέρσι. Υπάρχει έλλειψη πρόσφυσης. Για κάποιο λόγο την Παρασκευή δεν ήμουν κακός. Μετά όμως, από το Σάββατο, είχα προβλήματα και σήμερα ήταν η χειρότερη μέρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί» είπε ο VR46.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!