Βαλεντίνο Ρόσι: «Θέλω λίγη προσπάθεια να φτάσω τις άλλες Yamaha» 

Πέτρος Σηφαλάκης
Βαλεντίνο Ρόσι: «Θέλω λίγη προσπάθεια να φτάσω τις άλλες Yamaha» 
Λίγο πίσω από τις υπόλοιπες Yamaha στην πίστα αισθάνεται ότι είναι ο Βαλεντίνο Ρόσι και ψάχνει τους τρόπους για να το διορθώσει αυτό.

Πολύ καλό πρόσωπο στο Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο έδειξαν οι Yamaha, παρά το γεγονός ότι τελικά κέρδισε ο Μαρκ Μάρκεθ με Honda στον αγώνα της Κυριακής. Ο Βαλεντίνο Ρόσι έφτασε στην τέταρτη θέση, θεωρητικά μια ανάσα από το βάθρο όμως στην πράξη, είχε πολύ μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους αναβάτες. Έτσι, είπε στις δηλώσεις του:

«Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, είδαμε κάποια σημεία στην πίστα στα οποία δεν ήμουν τόσο δυνατός και στο τέλος, ο αγώνας ήταν περίπου ότι περιμέναμε. Οι τρεις κορυφαίοι είχαν καλύτερο ρυθμό. Έτσι, έφτασα τέταρτος. Είναι κρίμα για το βάθρο που δεν ανέβηκα όμως το κενό μου από την τριάδα ήταν μεγάλο, οπότε πρέπει να προσπαθήσουμε και να δουλέψουμε για να είμαι πιο ανταγωνιστικός στους επόμενους αγώνες.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν προβληματιζόμαστε με την πρόσφυση στο πίσω ελαστικό, ειδικά σε σύγκριση με τον Κουαρταραρό, αλλά και με τον Μάβερικ. Επιταχύνουν καλύτερα, μπορούν να ανοίξουν γκάζι με περισσότερη πρόσφυση και να βγουν από τη στροφή γρηγορότερα. Μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα αλλάξαμε το ζύγισμα της μοτοσικλέτας, δείχνει να βελτιώθηκε συγκριτικά με το πρώτο μισό της σεζόν, όμως δεν είναι αρκετό τελικά, επειδή είμαι καλύτερος στο φρενάρισμα η είσοδός μου στη στροφή δεν είναι κακή. Όμως χάνω στην έξοδο. Οπότε πρέπει να βρούμε τρόπο να γίνουμε καλύτεροι σε αυτό το σημείο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!