Καταπληκτική νίκη του Άλεξ Ρινς στη Μεγάλη Βρετανία

Γιώργος Βαρίνος
Καταπληκτική νίκη του Άλεξ Ρινς στη Μεγάλη Βρετανία
Ένας απίθανος Άλεξ Ρινς κατάφερε να νικήσει στο τελευταίο μέτρο του αγώνα έναν δυνατό Μαρκ Μάρκεθ που έμεινε 2ος. Στην 3η θέση ο Μάβερικ Βινιάλες. Κουαρταραρό και Ντοβιτσιόζο έπεσαν στην εκκίνηση και εγκατέλειψαν.

Είδαμε έναν καταπληκτικό αγώνα που ξεκίνησε με μια βίαιη πτώση του Αντρέα Ντοβιτσιόζο καθώς δεν μπόρεσε να αποφύγει τον Κουαρταραρό που έπεσε ακριβώς μπροστά του και τον έστειλε στο ιατρικό κέντρο της πίστας.

Στη συνέχεια ο Μάρκεθ μπήκε μπροστά με τον Ρόσι πίσω του και το Μίλερ στην 3η θέση. Ωστόσο ο Ρινς βρισκόταν σε πολύ καλή μέρα. Πέρασε γρήγορα τον Μίλερ, έφτασε τον Ρόσι και μέσα σε δύο γύρους τον πέρασε και αυτόν φτάνοντας εύκολα στην 2η θέση πίσω από τον Μαρκ Μάρκεθ. Το ζευγάρι Μάρκεθ-Ρινς μονοπώλησε το ενδιαφέρον όλου του αγώνα καθώς έδωσε σπουδαίες μάχες στο όριο, εφόσον και οι δύο έκαναν συνεχώς νέα ρεκόρ γύρου κατά την διάρκεια του αγώνα.

Ο Ρόσι έδειχνε ισχός και δεν μπορούσε να πλησιάσει τους δύο πρώτους με τον Βινιάλες μάλιστα να τον φτάνει στο μέσον του αγώνα και να τον περνά αφήνοντάς τον στην άχαρη 4η θέση.

Οι Μάρκεθ και Ρινς είχαν μεγάλες μάχες με τον Ρινς να προσπαθεί και να περνά σε μερικές περιπτώσεις τον Μάρκεθ με τον πρωταθλητή πάντως να έχει πάντα απάντηση και να ξαναπερνά στην πρώτη θέση. Αυτό έγινε 3-4 φορές μέχρι που ο αγώνας πλησίαζε στο τέλος του. Και οι δύο είχαν αρχίσει πλέον να γλιστρούν από την υπερπροσπάθεια που είχε καταστρέψει τα ελαστικά τους. Στον προτελευταίο γύρο ο Ρινς έκανε ένα λάθος και παραλίγο να πέσει και όλοι πιστέψαμε πως θα συμβιβαζόταν με μια 2η θέση. Ωστόσο ο οδηγός της Suzuki, κατάφερε μέσε σε ένα γύρο να φτάσει πάλι τον Μάρκεθ και να τον πιέσει με αποτέλεσμα ο Ρινς να καραδοκεί και ο Μάρκεθ να αμύνεται. Στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου ο Μάρκεθ ήταν μπροστά, ο Ρινς πίεσε, πήρε την εσωτερική, άφησε τον Μάρκεθ να γλυστρά στην εξωτερική, η Suzuki βρήκε πρόσφυση και εκτινάχθηκε προς την γραμμή εκκίνησης-τερματισμού με καλύτερη επιτάχυνση. Αυτό ήταν! Για 13 μόλις χιλιοστά του δευτερολέπτου, κάπου 15-20 εκατοστά του μέτρου, ο Ρινς πήρε μια πανάξια νίκη και άφησε στην 2η θέση τον Μάρκεθ που πλέον με 78 βαθμούς διαφορά από τον Ντοβιτσιόζο που εγκατέλειψε είναι πλέον σίγουρος πρωταθλητής.

Στην 3η θέση τερμάτισε ο Βινιάλες που βρήκε στο τέλος ρυθμό. Ο αγαπημένος μας «Γιατρός» δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 4η θέση που φυσικά δεν είναι καθόλου κακή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!