Mάρκεθ: «Είχα πολύ καλή στρατηγική»

Gazzetta team
Mάρκεθ: «Είχα πολύ καλή στρατηγική»
Ο Ισπανός κατέκτησε στη Μεγάλη Βρετανία την 60η Pole position του σε 120 Γκραν Πρι, την οποία χρωστά –σύμφωνα με τον ίδιο- στην έξυπνη στρατηγική του.

Ο Μαρκ Μάρκεθ πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Ρόσι και κατέκτησε την τελευταία στιγμή την Pole position για το αυριανό Γκραν Πρι Μεγάλης Βρετανίας. Ήταν η όγδοη εφετινή και η τέταρτη συνεχόμενη για τον αναβάτη της Honda, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Με το πρώτο ελαστικά είχα μία καλή αίσθηση και έκανα έναν γρήγορο γύρο. Με το δεύτερο ελαστικό έπεσα σε μεγάλη κίνηση. Παρόλα αυτά επιτέθηκα και πέτυχα έναν πραγματικά καλό χρόνο. Ο Βαλεντίνο βρισκόταν ακριβώς μπροστά μου. Φυσικά βοήθησε λίγο η σκιά του. Κυρίως όμως ήταν η στρατηγική μου πραγματικά καλή».

Να σημειώσουμε, ότι ο Ισπανός συμπλήρωσε πλέον τις 60 Pole positions στα 120 Γκραν Πρι του πρωταθλήματος MotoGP, στα οποία έχει εκκινήσει μέχρι σήμερα. Αναμφίβολα πρόκειται για μία εντυπωσιακή αναλογία ένα προς δύο, που δείχνει ταχύτητα, προσαρμοστικότητα σε τόσες πολλές διαφορετικές πίστες, αλλά και εξαιρετική σταθερότητα επιδόσεων. Πάντα βεβαίως με την βοήθεια της Honda, γιατί χωρίς καλή μηχανή δεν πας πουθενά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!