Ρόσι: «Σκέφτηκα κι εγώ να αποχωρήσω από το MotoGP»

Gazzetta team
Ρόσι: «Σκέφτηκα κι εγώ να αποχωρήσω από το MotoGP»
Ο Ιταλός χαρακτήρισε πολύ δύσκολη τη διετία του στη Ducati, η οποία τον έφερε στα πρόθυρα της αποχώρησης από το MotoGP, όπως συνέβη τώρα με τον Ζαρκό και την ΚΤΜ.

Σε παρόμοια κατάσταση με τον Ζουάν Ζαρκό, που ζήτησε την πρόωρη λύση του διετούς συμβολαίου του με την ΚΤΜ, βρέθηκε ο Βαλεντίνο Ρόσι. «Είχαν νιώσει κι εγώ το ίδιο, όταν ήμουν στη Ducati. Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες απ΄ έξω, αλλά και από εμένα και τη Ducati, για να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να νικάμε», δήλωσε ο «Γιατρός». Ωστόσο το 2011 και το 2012 αποδείχθηκαν καταστροφικά και τις δύο πλευρές, με τον Βάλε να βρίσκεται μακριά από τις νίκες και να αρκείται δύο δεύτερες και μία τρίτη θέση. Όπως ανέφερε ο Ιταλός, «δυστυχώς δεν είχα καμία καλή αίσθηση για τη μοτοσικλέτα και ιδιαίτερα για το μπροστινό μέρος της. Αυτό είναι ίσως συγκρίσιμο με την περίπτωση του Ζαρκό. Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι, όταν βρίσκεσαι σε μία τέτοια κατάσταση. Χάνεις το κίνητρο και τη χαρά, για να σκεφτείς θετικά και να πεις, ότι θα τα πας καλά. Βρίσκεσαι σε μία αρνητική καθοδική πορεία. Όταν δεν ευχαριστιέσαι την οδήγηση της μοτοσικλέτας, τότε γίνονται όλα ακόμη δυσκολότερα. Τα ταξίδια, να αφήνεις το σπίτι σου, να μιλάς με τους δημοσιογράφους, οι άγρυπνες νύχτες, όλα γίνονται πιο δύσκολα».

«Όταν ήμουν στη Ducati, είχα σκεφτεί συχνά, αν έπρεπε να σταματήσω», αποκάλυψε ο Ρόσι και συνέχισε λέγοντας ότι «κατά την άποψή μου ήταν μία καλή απόφαση, που δεν σταμάτησα. Όταν σταματάς και δεν έχεις κάποια άλλη μοτοσικλέτα, τότε μπορεί να συμβεί γρήγορα, να βρεθείς εκτός δουλειάς. Μετά έκανα κάποιους καλούς αγώνες και ανέβηκα στο Μιζάνο στο βάθρο. Τελικά ήταν για εμένα μία καλή απόφαση».

Ο «Γιατρός» μίλησε και για το γεγονός, ότι ο Ζαρκό θα μείνει πιθανότατα εκτός MotoGP το 2020, οπότε ψάχνει για θέση δοκιμαστή είτε θα επιστρέψει στο πρωτάθλημα Moto2. «Όταν άκουσα για τον Ζαρκό, σκέφτηκα ότι έχει μία εναλλακτική λύση για τον επόμενο χρόνο. Όμως δεν φαίνεται, ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Νομίζω, ότι για τον καθένα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Καθένας έχει διαφορετικά συναισθήματα. Αυτή ήταν δική του απόφαση. Ελπίζω, ότι θα μπορέσει να επιστρέψει σύντομα με μία ανταγωνιστική μοτοσικλέτα», δήλωσε ο αναβάτης με το Νούμερο 46.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!