Πρώτος ο Κουαρταραρό στο FP1 του Γκραν Πρι Μεγάλης Βρετανίας

Gazzetta team
Πρώτος ο Κουαρταραρό στο FP1 του Γκραν Πρι Μεγάλης Βρετανίας
Ο Φάμπιο Κουαρταραρό ήταν πρώτος με πάνω από μισό δευτερόλεπτο διαφορά από τον Μάρκεθ στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Σίλβερστον, όπου επέστρεψε ο Λορένθο.

Με νέο ρεκόρ γύρου πρώτευσε ο Φάμπιο Κουαρταραρό στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του Γκραν Πρι Μεγάλης Βρετανίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας MotoGP. Ο αναβάτης της Petronas – Yamaha πέτυχε χρόνο 1:59.952 λεπτών και ήταν πάνω από μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος από τον δεύτερο Μαρκ Μάρκεθ με Honda. Τρίτος ο Μάβερικ Βινιάλες με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha.

Στο πρώτο μέρος των 45λεπτων δοκιμών επέλεξαν όλοι οι οδηγοί μεσαία γόμα για τα πίσω ελαστικά τους, ενώ μόνον λίγοι προτίμησαν μαλακά ελαστικά εμπρός. Στην αρχική φάση κυριάρχησε ο Μάρκεθ, τον οποίο ακολουθούσε από κοντά ο Βινιάλες, που είχε ωστόσο πτώση σε φρενάρισμα στη στροφή 7 και τον μετέφεραν με σκούτερ στα box.

Η μεγάλη μάχη δόθηκε στους τελευταίους γύρους, με πολλούς αναβάτες να απειλούν το ρεκόρ πίστας. Μετά την πρώτη τριάδα πλασαρίστηκε τέταρτος ο Ρινς με Suzuki, μπροστά από τον teammate του Φράνκο Μορμπιντέλι. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά οι Ντοβιτσιόζο με Ducati, Ρόσι με Yamaha, Πετρούτσι με Ducati, Κράτσλοου με Honda και Μίλερ με Pramac – Ducati.

Ο Χόρχε Λορένθο επέστρεψε και ψάχνει προφανώς τα πατήματά του μετά τον τραυματισμό του. Ο Ισπανός κατατάχθηκε τελευταίος με τη Honda του και είχε διαφορά 4,402 δευτερολέπτων από τον Κουαρταραρό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!