Μάρκεθ: «Περίμενα τους υπόλοιπους λίγο γρηγορότερους»

Πέτρος Σηφαλάκης
Μάρκεθ: «Περίμενα τους υπόλοιπους λίγο γρηγορότερους»
Έκπληξη ήταν για τον Μαρκ Μάρκεθ η διαφορά που είχε με τον δεύτερο, στις κατατακτήριες δοκιμές, λέγοντας ότι τους περίμενε λίγο πιο κοντά του.

Απόλυτο ρεκόρ πίστας και pole position πήρε ο Μαρκ Μάρκεθ στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστρίας, στην πίστα του Red Bull Ring. Ο Ισπανός αναβάτης της Honda «έκλεψε» το ρεκόρ πίστας από τον Αντρέα Ιανόνε, που το είχε στην κατοχή του από το 2016 και πήρε την 59η pole position στη μεγάλη κατηγορία, κάνοντας άλλο ένα ρεκόρ, αυτό των περισσότερων pole positions στο MotoGP! Πάντως, ο Μάρκεθ λέει, ότι ο γύρος του δεν ήταν τέλειος.

«Ήταν ένας πραγματικά πολύ καλός γύρος, έψαχνα όμως να πέσω στο πεδίο του 1 λεπτού και 22 δευτερολέπτων. Έκανα ένα λάθος στον τελευταίο τομέα της πίστας, άνοιξα την τροχιά μου στη 10η στροφή. Ήταν έκπληξη για εμένα η διαφορά μου με τον δεύτερο, περίμενα να ήταν λίγο γρηγορότεροι οι υπόλοιποι και λίγο πιο κοντά μου.

Τέλος πάντων, η πίστα δεν είχε τόσο καλή πρόσφυση στην τέταρτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών και στις κατατακτήριες. Όταν γλιστράει λίγο, εκεί έχω πλεονέκτημα. Η πλαγιολίσθηση με βοηθάει και μπορώ να φρενάρω λίγο αργότερα μερικές φορές. Δεν μπορώ πάντως να χρησιμοποιήσω αυτό το ατού παντού, στην Αυστρία όμως, που μας ενδιαφέρει, δουλεύει» είπε ο Ισπανός αναβάτης της Honda.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!