Pole position και νέο ρεκόρ πίστας για τον Μαρκ Μάρκεθ στην Αυστρία

Πέτρος Σηφαλάκης
Pole position και νέο ρεκόρ πίστας για τον Μαρκ Μάρκεθ στην Αυστρία
Ένα... συνηθισμένο Σάββατο ήταν για τον Μαρκ Μάρκεθ σήμερα, που κατάφερε να πάρει άλλη μια pole position, να σπάσει το απόλυτο ρεκόρ πίστας και να... θυμίσει ότι έχει βάλει στο μάτι άλλο ένα πρωτάθλημα!

Ασταμάτητος, για άλλη μια χρονιά δείχνει ο Μαρκ Μάρκεθ και κάθε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο που περνάει, το αποδεικνύει. Στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστρίας, στην πίστα του Red Bull Ring, κατάφερε να πάρει την pole position και χωρίς... ζόρια. Ο Μάβερικ Βινιάλες έδειχνε από την αρχή αποφασισμένος, για pole position ή έστω εκκίνηση στην πρώτη γραμμή, αλλά δεν τα κατάφερε. Πίσω από τον Μάρκεθ ήρθε ο Φάμπιο Κουαρταραρό, ο οποίος φαίνεται ότι έχει πολλά να μας δείξει ακόμη, ενώ τρίτος βρέθηκε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, που επίσης έδειξε σε καλή φόρμα. Ο Βινιάλες τελικά, ξεκινάει από τη δεύτερη γραμμή αφού ήρθε τέταρτος και δίπλα του θα έχει τους Μπανάια και Νακαγκάμι, στην πέμπτη και την έκτη θέση.

Πιο πίσω, έβδομος, ο Άλεξ Ρινς και Μίλερ, Κράτσλοου, Ρόσι, Πολ Εσπαργκαρό και Ντανίλο Πετρούτσι, συμπληρώνουν τη σειρά του Q2. Ο Ντανίλο Πετρούτσι ήταν και ο μοναδικός αναβάτης στις σημερινές κατατακτήριες που σημείωσε πτώση στην τέταρτη στροφή, λίγο πριν πέσει η καρό σημαία. Δεν μπόρεσε να συνεχίσει για να πάρει κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα και τελικά γύρισε στο γκαράζ με το σκουτεράκι της πίστας. Σε ο,τι αφορά το ρεκόρ που έσπασε ο Μαρκ Μάρκεθ, ήταν ο απόλυτος χρόνος πίστας. Ο Ισπανός έκανε 1 λεπτό και 23,027 δευτερόλεπτα για έναν πλήρη γύρο και εκθρόνισε τον Αντρέα Ιανόνε, που είχε τον τίτλο από το 2016 που βρισκόταν ακόμη στην ομάδα της Ducati. Δείτε τα αποτελέσματα, αναλυτικά:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!