Πρωτιά Μάρκεθ και πτώση Ντοβιτσιόζο στο FP2 της Αυστρίας

Gazzetta team
Πρωτιά Μάρκεθ και πτώση Ντοβιτσιόζο στο FP2 της Αυστρίας
Ο Μαρκ Μάρκεθ πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι Αυστρίας με μικρή διαφορά από τον Βινιάλες, ενώ ο Ρόσι βρέθηκε εκτός Top 10.

O Mαρκ Μάρκεθ ήταν ο αναβάτης που πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές του Γκραν Πρι Αυστρίας. Ο αναβάτης της Honda σημείωσε χρόνο 1:23.916 λεπτά και ήταν ο μόνος μαζί με τον Βινιάλες, που κατάφεραν να κατέβουν κάτω από τα 1:24 λεπτά. Δεύτερος ήταν ο Μάβερικ Βινιάλες με Yamaha και διαφορά μόλις 66 χιλιοστών του δευτερολέπτου από τον Μάρκεθ, ενώ ο Τακαάκι Νακαγκάμι έκανε την έκπληξη και πλασαρίστηκε τρίτος με την LCR-Honda του.

Οι προϋποθέσεις ήταν ιδανικές για τους οδηγούς, ώστε να δουλέψουν πάνω στις ρυθμίσεις των μοτοσικλετών τους, ενώ μετά το πρώτο δεκάλεπτο ξεχώρισε ο Μάρκεθ με τον πρώτο γύρο του κάτω από τα 1:24 λεπτά. Περίπου στα μισά των δεύτερων ελεύθερων δοκιμών βγήκε ο Ρόσι εκτός πίστας λόγω λανθασμένου υπολογισμού στη στροφή 4 και ενώ βρισκόταν εκείνη την ώρα στη δωδέκατη θέση. Τρία λεπτά πριν τη λήξη των δοκιμών έπεσε ο Ντοβιτσιόζο στη στροφή 3 και ενώ πήγαινε στον συγκεκριμένο γύρο πολύ γρήγορα, διεκδικώντας τον καλύτερο χρόνο.

Λίγο αργότερα πέρασε στη δεύτερη θέση ο Τακαάκι Νακαγκάμι, την οποία έκλεψε την ύστατη στιγμή ο Μάβερικ Βινιάλες. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν ο Κουαρταραρό με Yamaha και ο Τζακ Μίλερ με Pramac – Ducati. Θετική ήταν και η έκτη θέση του Πορτογάλου Ολιβέιρα με ΚΤΜ ενώπιον του αυστριακού κοινού, ενώ και η δεύτερη ΚΤΜ πλασαρίστηκε στη δεκάδα με τον Πολ Εσπαργκαρό. Μεταξύ των δύο ΚΤΜ είχαμε τον Ντανίλο Πετρούτσι, τον Καλ Κράτσλοου και τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο. Ο Βαλεντίνο Ρόσι περιορίστηκε με τη Yamaha του στην ενδέκατη θέση και αν βρέχει το πρωί του Σαββάτου, θα αναγκαστεί να περάσει από τη διαδικασία του Q1.

Δυσκολίες είχε όμως και η Suzuki στην πίστα του Σπίλμπεργκ, καθώς ο Άλεξ Ρινς έμεινε δωδέκατος, όπως ο Μορμπιντέλι (Petronas – Yamaha), οι δύο οδηγοί της Aprilia, Αλέιξ Εσπαργκαρό και Αντρέα Ιανόνε, αλλά και ο Ζαρκό με ΚΤΜ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!