Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο ταχύτερος στο FP1 της Αυστρίας

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο ταχύτερος στο FP1 της Αυστρίας
Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati έκανε πολύ καλή πρώτη εμφάνιση στην Αυστρία και κατάφερε να είναι ο πιο γρήγορος στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών.

Ο Μαρκ Μάρκεθ ήταν ο πρωταγωνιστής στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών, σχεδόν μέχρι το τέλος. Ο Ισπανός αναβάτης ήταν ο πιο γρήγορος, μέχρι που ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο κατάφερε σε έναν από τους τελευταίους γύρους, να κάνει μια καλύτερη προσπάθεια και τελικά, να τον περάσει. Ο Ιταλός της Ducati πήρε λοιπόν την πρωτιά στο FP1 και ο Μάρκεθ τον ακολούθησε. Τρίτος γρηγορότερος ήταν ο Μάβερικ Βινιάλες, τέταρτος ο Τζακ Μίλερ και πέμπτος ο Βαλεντίνο Ρόσι.

Εντύπωση μας προκάλεσε ο χρόνος του Ρόσι, συγκριτικά με του έκτου Κουαρταραρό. Η διαφορά τους να ήταν μόλις στα 0,002 δευτερόλεπτα! Ο μοναδικός αναβάτης της Suzuki αυτή την εβδομάδα (αφού λείπει ο Μιρ), ο Άλεξ Ρινς, κατάφερε να φτάσει στην έβδομη θέση και πίσω του, μέχρι τη δεκάδα, οι Ζαρκό, Νακαγκάμι, Ολιβιέιρα. Μοναδική πτώση στη διαδικασία είχε ο Σιαρίν, ο οποίος μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας για να τον τσεκάρουν προληπτικά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!