Ο Μαρκ Μάρκεθ πήρε με «κλειστό γκάζι» τον αγώνα της Τσεχίας

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Μαρκ Μάρκεθ πήρε με «κλειστό γκάζι» τον αγώνα της Τσεχίας
Χωρίς πολλές ανατροπές και με μάλλον... εύκολα προβλέψιμο αποτέλεσμα, ο Μαρκ Μάρκεθ παίρνει ακόμη μια νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και αποδεικνύει ότι φέρνει εις πέρας κάθε είδους συνθήκη.

Ο αγώνας του MotoGP στο Μπρνο της Τσεχίας ξεκίνησε με προβλήματα. Το «παράξενο» περιστατικό, με τη βρεγμένη μισή πίστα και τη στεγνή υπόλοιπη μισή, δεν επέτρεψε στους διοργανωτές να δώσουν το πράσινο φως ώστε η διαδικασία να ξεκινήσει στην ώρα της. Για πολλή ώρα βλέπαμε δύο BMW M5, μια M3 και μια M2 να γράφουν γύρους στην πίστα και να εκτιμούν την κατάσταση. Τα τέσσερα αυτοκίνητα ασφαλείας με το πέρασμά τους στέγνωναν και την αγωνιστική γραμμή της πίστας, παράλληλα και μετά από 35 λεπτά καθυστέρησης, αγώνας ξεκίνησε. Αποφασίστηκε ότι λόγω της καθυστέρησης ο αγώνας θα διαρκέσει μόλις είκοσι γύρους. Η εκκίνηση δεν έφερε πολλές ανακατατάξεις, μικρές ήταν οι διαφορές στις θέσεις και λίγο μετά, ο Μιρ με τον Μορμπιντέλι έπεσαν και βγήκαν από τον αγώνα. Από εκεί και πέρα, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Ο Μαρκ Μάρκεθ ήταν πρώτος από την αρχή και έμεινε εκεί χωρίς να μπορέσει κανείς να τον απειλήσει.

Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο που ήταν ακριβώς πίσω του, ίσως να έφτασε κοντά στο να τον πιέσει μερικές φορές, όμως για πολύ λίγο και χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Στη συνέχεια αν και πήγε να πέσει μια φορά, ο Μάρκεθ άνοιγε συνεχώς τη διαφορά του και μετά από ένα σημείο ήταν σαν να έκανε... πλάκα! Προς το τέλος του αγώνα δεν πίεζε καν, δεν πλάγιαζε και οδηγούσε συντηρητικά ώστε να διατηρήσει την πρωτιά. Ο Άλεξ Ρινς ήταν τρίτος αλλά προς το τέλος ο Τζακ Μίλερ του «έκλεψε» τη θέση και τελικά τερμάτισε εκείνος στο βάθρο. Ήταν και η μοναδική ενδιαφέρουσα προσπέραση του αγώνα, μαζί με τον Κράτσλοου που κατάφερε να περάσει τον Ρόσι. Μέτρια αποτελέσματα για τον Πετρούτσι που ήθελε να τερματίσει στην πεντάδα αλλά τελικά, μετά βίας έφτασε όγδοος και κακά τα αποτελέσματα του Βινιάλες που δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από τη δέκατη θέση. Δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!