O Mάρκεθ πρώτος στο FP3 του Γκραν Πρι Τσεχίας

Gazzetta team
O Mάρκεθ πρώτος στο FP3 του Γκραν Πρι Τσεχίας
Ο Μαρκ Μάρκεθ σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά στη βρεγμένη πίστα του Μπρνο. Δεύτερος ο Βινιάλες, τρίτος ο Γκουιντολί και πέμπτος ο Ρόσι.

Ο Μαρκ Μάρκεθ πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι Τσεχίας για το πρωτάθλημα MotoGP. Ο αναβάτης της Ηοnda σημείωσε στη βρεγμένη πίστα του Μπρνο 2:04.279 λεπτά και ήταν μόνον εννέα δευτερόλεπτα πιο αργός από ό,τι με στεγνή άσφαλτο. Το Top 3 συμπλήρωσαν ο Μάβερικ Βινιάλες με Yamaha και ο δοκιμαστής οδηγός της Suzuki, Σιλβέν Γκουιντολί.

Από την αρχή φάνηκε, ότι η βρεγμένη πίστα δεν θα επέτρεπε καλύτερους χρόνους από τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής, ενώ όλοι οι αναβάτες αξιοποίησαν αρχικά τη βρεγμένη πίστα για να προσαρμοστούν στις ιδιαιτερότητές της. Κατά τη διάρκεια του 45λέπτου στέγνωσε συνεχώς ο ασφαλτοτάπητας και ήδη μετά τα πρώτα 20 λεπτά υπήρχαν στεγνά σημεία στη μήκους 5,4 χιλιομέτρων πίστα της νότιας Τσεχίας.

Μετά την πρώτη τριάδα ακολούθησε τέταρτος ο Ντανίλο Πετρούτσι με Ducati και ο Βαλεντίνο Ρόσι πέμπτος με Yamaha. Ο δεύτερος του περυσινού παγκόσμιου πρωταθλήματος MotoGP, Αντρέα Ντοβιτσιόζο, περιορίστηκε μόλις στην 15η θέση. Να σημειώσουμε, ότι ο Μάρκεθ αρκέστηκε σε εννέα γύρους στο FP3 και παρακολούθησε τα τελευταία λεπτά τις προσπάθειες των αντιπάλων του από το box της Honda.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν μετά τον Ρόσι οι Κουαρταραρό (Petronas – Yamaha), Γιοάν Μιρ (Suzuki), Πολ Εσπαργκαρό (KTM), Mιγκουέλ Ολιβέιρα (Tech-3-KTM) και Αντρέα Ιανόνε (Aprilia). Να υπενθυμίσουμε, ότι οι τέταρτες ελεύθερες δοκιμές ξεκινούν στις 14.30 ώρα Ελλάδας, το Q1 στις 15.10 και το Q2 στις 15.35.

To Top 10 στο FP3:

1. Marc Marquez (Repsol Honda Team) 2’04.279
2. Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) +0.588
3. Sylvain Guintoli (Team Suzuki Ecstar) +0.894
4. Danilo Petrucci (Ducati Team) +1.131
5. Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP) +1.452
6. Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) +1.940
7. Joan Mir (Team Suzuki ECSTAR) +2.049
8. Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory MotoGP) +2.056
9. Miguel Oliveira (Red Bull KTM Tech 3) +2.066
10. Andrea Iannone (Aprilia Racing Team Gresini) +2.102

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!