Ρόσι και Ντοβιτσιόζο εκτός Top Ten στο FP3 της Γερμανίας

Gazzetta team
Ρόσι και Ντοβιτσιόζο εκτός Top Ten στο FP3 της Γερμανίας
Ο Μάρκεθ πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι Γερμανίας. Δεύτερος ο Κουαρταραρό, ενώ Ρόσι και Ντοβιτσιόζο βρέθηκαν εκτός δεκάδας.

Τα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι Γερμανίας εξελίχθηκαν προς το τέλος τους σε μίνι κατατακτήριες δοκιμές. Στη στενή πίστα του Ζάξενρινγκ πέτυχε για μια ακόμη φορά τον καλύτερο χρόνο ο Μαρκ Μάρκεθ με Honda εκτοπίζοντας μόλις στον τελευταίο γύρο του από την πρώτη θέση τον Φάμπιο Κουαρταραρό με Petronas – Yamaha. Ο Μάβερικ Βινιάλες με Yamaha επιβεβαίωσε την ανοδική φόρμα του, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, ο Κράτσλοου (LCR-Honda) πέτυχε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο παρά τον τραυματισμό του στο γόνατο και τον ακολούθησε πέμπτος ο Άλεξ Ρινς με Suzuki και με την πιο σκληρή γόμα πίσω. Εκτος ο Μορμπιντέλι με Yamaha, έβδομος ο Πετρούτσι με Ducati, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Μίλερ και Μιρ με Suzuki και ο Πολ Εσπαργκαρό με ΚΤΜ.

Πολλά μεγάλα ονόματα δεν κατάφεραν να μπουν στην πρώτη δεκάδα και έτσι θα λάβουν μέρος αργά το μεσημέρι στο Q1. Μεταξύ αυτών και ο Ρόσι με διαφορά 0,697 δευτερολέπτων από τον Μάρκεθ, η οποία τον έφερε στην ενδέκατη θέση. Να σημειώσουμε, ότι από τον Ιταλό έλειπαν στο τέλος μόλις επτά χιλιοστά του δευτερολέπτου, για να μπει στο Top Ten και να γλιτώσει από το ψυχοφθόρο Q1.

Παρέα στον Βάλε θα κάνει ο συμπατριώτης του Ντοβιτσιόζο με Ducati, που περιορίστηκε στην 14η θέση, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και στους αναβάτες της Aprilia, Αλέιξ Εσπαργκαρό και Αντρέα Ιανόνε.

Οι 10 πρώτοι που προκρίνονται απευθείας στο Q2 του Γκραν Πρι Γερμανίας:

Marc Marquez (Honda)

Fabio Quartararo (Petronas-Yamaha)

Maverick Vinales (Yamaha)

Cal Crutchlow (LCR-Honda)

Alex Rins (Suzuki)

Franco Morbidelli (Petronas-Yamaha)

Danilo Petrucci (Ducati)

Jack Miller (Pramac-Ducati)

Joan Mir (Suzuki)

Pol Espargaro (KTM)

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!