Δεύτερη συνεχόμενη pole position για τον εντυπωσιακό Κουαρταραρό!

Πέτρος Σηφαλάκης
Δεύτερη συνεχόμενη pole position για τον εντυπωσιακό Κουαρταραρό!
Εντυπωσιακός ο εικοσάχρονος Γάλλος, ήταν γρηγορότερος από όλους στην πίστα του Άσεν και έχασε για μόλις 17 χιλιοστά του δευτερολέπτου την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος αναβάτης, που θα έκανε τον γύρο σε χρόνο 1:31!

O Φάμπιο Κουαρταραρό κατέκτησε με νέο ρεκόρ γύρου στην πίστα του Άσεν την pole position για τον Γκραν Πρι Ολλανδίας στο πλαίσιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος μοτοσικλέτας MotoGP. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη pole position και η τρίτη εφετινή συνολικά για τον ρούκι της Petronas – Yamaha. Με αυτή την επίδοση, έσπασε ο 20χρονος Γάλλος το ρεκόρ του Μάρκεθ και έγινε ο νεότερος αναβάτης, που έχει κατακτήσει δύο διαδοχικές φορές την pole position στο MotoGP.

Η Yamaha θα έχει στην αυριανή πρώτη σειρά εκκίνησης άλλη μία μοτοσικλέτα, καθώς πίσω από τον Κουαρταραρό βρέθηκε με διαφορά 0,140 δευτερολέπτων ο Μάβερικ Βινιάλες, ενώ την τριάδα των επικεφαλής θα συμπληρώνει ο Άλεξ Ρινς με Suzuki.

O Mαρκ Μάρκεθ πέτυχε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο και έτσι θα είναι η πρώτη φορά, που δεν θα ξεκινήσει εφέτος έναν αγώνα από την πρώτη σειρά. Δίπλα του θα έχει τον Γιόαν Μιρ με την αναβαθμισμένη Suzuki GSX-RR και τον Καλ Κράτσλοου με LCR-Honda, ενώ οι Ducati δεν ήταν ιδιαίτερα δυνατές στο Άσεν, με τον Πετρούτσι έβδομο και τον Ντοβιτσιόζο μόλις ενδέκατο. Μετά τον Πετρούτσι ακολούθησαν στην όγδοη και ένατη θέση οι Νακαγκάμι με Honda και Μορμπιντέλι με Yamaha, ενώ τις θέσεις 10 έως 12 κατέλαβαν οι Μίλερ (Ducati), Ντοβιτσιόζο (Ducati) και Πολ Εσπαργκαρό με ΚΤΜ.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Q1, καθώς ακυρώθηκε ο καλύτερος χρόνος του, επειδή βρέθηκε εκτός ορίων της πίστας. Ο Βάλε δεν κατάφερε να βρεθεί στο Q2 για τέταρτη φορά εφέτος, ενώ θα ξεκινήσει στο Γκραν Πρι Ολλανδίας από την 14η θέση. Να υπενθυμίσουμε, ότι στον αγώνα δεν θα λάβει μέρος ο Χόρχε Λορένθο μετά τον τραυματισμό του στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά.

Tα αναλυτικά αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών του Γκραν Πρι Ολλανδίας

1. Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) – 1:32.017

2. Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) + 0.140

3. Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) + 0.441

4. Marc Marquez (Repsol Honda Team) + 0.714

5. Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) + 1.068

6. Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol) + 1.211

7. Danilo Petrucci (Ducati Team) + 1.265

8. Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) + 1.278

9. Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) + 1.297

10. Jack Miller (Pramac Racing) + 1.306

11. Andrea Dovizioso (Ducati Team) + 1.675

12. Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing) + 1.745

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!