Ποινή 3 θέσεων στον Βινιάλες!

Γιώργος Βαρίνος
Ποινή 3 θέσεων στον Βινιάλες!
Τιμωρήθηκε με 3 θέσεις στην σχάρα εκκίνησης, ο Μάβερικ Βινιάλες επειδή καθυστέρησε τον Φάμπιο Κουαρταραρό στον τελευταίο γύρο των κατατακτήριων με αποτέλεσμα να ξεκινήσει από την 6η θέση.

Ποινή από τους Αγωνοδίκες δέχτηκε λίγο μετά το τέλος των κατατακτηρίων δοκιμών ο Μάβερικ Βινιάλες, ο οποίος είχε πετύχει τον 3ο καλύτερο χρόνο. Ο Ισπανός θα ξεκινούσε τον Αγώνα αύριο από την πρώτη σειρά, αν δεν ήταν αργός στην αγωνιστική γραμμή, εμποδίζοντας τον Φάμπιο Κουαρταραρό. Ο Γάλλος είχε καταφέρει από πριν, πάντως, να κάνει το χρόνο που του έδωσε τελικά την pole position για 15χιλ επί του Μαρκ Μάρκεθ.

Πριν την ανακοίνωση της τιμωρίας του, ο Βινιάλες έλεγε στη συνέντευξη τύπου: «Δεν ξέρω τι να πω… νόμιζα ότι είχα πάρει καρώ σημαία και χαιρετούσα τον κόσμο… δεν το κατάλαβα». «Μετά είδα τον Φάμπιο και ήταν αργά… δεν ξέρω… δεν είχα δει καν τις οθόνες». «Σίγουρα έκανα λάθος, αλλά το ίδιο λάθος το έχουν κάνει κι άλλοι σε προηγούμενα GP κι αν με τιμωρήσουν, πρέπει να τιμωρήσουν και αυτούς».

Ο Μάβερικ Βινιάλες ζήτησε αμέσως συγγνώμη από τον Φάμπιο Κουαρταραρό, αλλά και από τον Petrucci που ήρθε από πίσω αμέσως μετά τον Γάλλο. Τελικά, όμως, τιμωρήθηκε κι έτσι θα ξεκινήσει τον αυριανό Αγώνα από την 6η θέση του σχηματισμού εκκίνησης. Επομένως, ο Φράνκο Μορμπιντέλι– που εντυπωσίασε πραγματικά σήμερα – θα πάρει τη θέση του στην πρώτη σειρά.

Πηγή motograndprix.gr/

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!