Βαλεντίνο Ρόσι: «Απίστευτη διαφορά πρόσφυσης από το 2018»

Πέτρος Σηφαλάκης
Βαλεντίνο Ρόσι: «Απίστευτη διαφορά πρόσφυσης από το 2018»
Σαν μια... άλλη πίστα περιέγραψε ο Βαλεντίνο Ρόσι τη Βαρκελώνη, που μετά από ένα χρόνο ασφαλτόστρωσης παρέχει πολύ λιγότερη πρόσφυση στη μοτοσικλέτα.

Το 2017 έπεσε καινούργια άσφαλτος στην πίστα της Βαρκελώνης. Το 2018, ήταν η πρώτη χρονιά που έγινε Γκραν Πρι του MotoGP εκεί και όλοι είχαν να πουν, πόσο πολύ βελτιώθηκε η πρόσφυση σε σχέση με το 2017. Το 2019 όμως τα πράγματα δεν συνέχισαν να εξελίσσονται καλά. Οι αναβάτες δεν είχαν την ίδια καλή αίσθηση και τα πράγματα έγιναν αρκετά χειρότερα. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τους χρόνους που ήταν κατά πολύ υποδεέστεροι.

«Η Βαρκελώνη είναι έτσι εδώ και καιρό. Πέρυσι έβαλαν καινούργια άσφαλτο, οπότε πέρυσι υπήρχε και πρόσφυση. Η pole position ήταν κατά οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερη από φέτος! Επίσης το βλέπουμε και στο ρυθμό. Είναι απίστευτο, πως μέσα σε ένα χρόνο χάθηκε τόση πρόσφυση. Και ερχόμαστε πάλι πίσω στην προηγούμενη κατάσταση. Συνήθως, προσπαθείς να βρεις την πρόσφυση στη Βαρκελώνη όλο το Σαββατοκύριακο και τελικά ποτέ δεν τη βρίσκεις οπότε έχεις να ζήσεις με αυτό και να προσπαθήσεις να διαχειριστείς την επιτάχυνση» είπε ο αναβάτης της Yamaha, Βαλεντίνο Ρόσι, που τελείωσε τις κατατακτήριες δοκιμές στην πέμπτη θέση και θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα από τη δεύτερη σειρά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!