300στη νίκη στο MotoGP η Honda με τον Μάρκεθ στη Γαλλία

300στη νίκη στο MotoGP η Honda με τον Μάρκεθ στη Γαλλία
Οικογενειακή υπόθεση το ΛεΜαν για την οικογένεια Μάρκεθ, με τον μικρό Μάρκεθ που κέρδισε στην Moto2 και τον Μαρκ Μάρκεθ στη μεγάλη κατηγορία κάνοντας έναν υγιεινό περίπατο. Στις θέσεις 2 και 3 οι δύο Ducati των Ντοβιτσιόζο και Πετρούτσι.

Ο πρωταγωνιστής του πρωταθλήματος Μαεκ Μάρκεθ έφτασε εύκολα στην 3η νίκη της χρονιάς, νικώντας άνετα στο Le Mans, επεκτείνοντας το προβάδισμα του στο πρωτάθλημα. Ο Μάρκεθ που ξεκίνησε από την πρώτη θέση, μονομάχησε με τις Ducati του Ντανίλο Πετρούτσι και του Τζακ Μίλερ πριν τεθεί επικεφαλής και δημιουργήσει μια διαφορά ασφαλείας που τον οδήγησε στην δεύτερη διαδοχική νίκη του φέτος αλλά και στην 300η νίκη για την Honda στην μεγάλη κατηγορία των MotoGP.
Με τον Μάρκεθ να είναι ο αδιαφιλονίκητος πρώτος, το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε στις πιο πίσω θέσεις. Έτσι στο πρώτο μισό του αγώνα είδαμε έναν πολύ δυνατό Τζακ Μίλερ να διακδικεί την 2η θέση, ωστόσο από την μέση του αγώνα και μετά τόσο ο Ντοβιτσιόζο όσο και ο Πετρούτσι έδειξαν πόσο δυνατοί είναι καθώς πάλεψαν δυνατά και καθαρά γι ατην 2η θέση με τον Ντοβιτσιόζο τελικά να την κατακτά και τον Πετρούτσι να παίρνει επιτέλους μια τριτη θέση και να ανεβαίνει στο βάθρο! Τελικά ο Μίλερ έμεινε 4ος με 5ο τον πολύ καλό Βαλεντίνο Ρόσι.

Έκπληξη η 6η θέση του Πολ Εσπαγκαρό με την KTM καταγράφοντας το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα στο MotoGP για τον Αυστριακό κατασκευαστή μέχρι στιγμής.

Ο Φράνκο Μορμπιντέλι έμεινε 7ος με τον Κουαρταραρό που βρήκε τελικά στο τέλος ρυθμό να ανεβαίνει 8ος. Ο Καλ Κράτσλοου δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από μια 9η θέση ενώ ο Άλεξ Ρινς δεν το βρήκε σε αυτόν τον αγώνα και τερμάτισε μόλις 10ς.
Απογοητευτικός ο Χόρχε Λορένθο που τερμάτισε 11ος.

Αυτά είναι τα τελικά επίσημα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!