Μάρκεθ: «Η πτώση μου ήταν αποτέλεσμα της στρατηγικής μου»

Μάρκεθ: «Η πτώση μου ήταν αποτέλεσμα της στρατηγικής μου»
Ο Μαρκ Μάρκεθ πήρε άλλη μια pole position στη Γαλλία και αποκαλύπτει ότι έπεσε, προσπαθώντας να ακολουθήσει το πλάνο στρατηγικής του.

Στις κατατακτήριες δοκιμές της Γαλλίας οι αναβάτες έπεφταν ο ένας μετά τον άλλο και ο Μαρκ Μάρκεθ ήταν ένας από αυτούς. Έχουμε δει πολλές φορές τον Ισπανό να πέφτει αλλά να... μην πέφτει και να καταφέρνει τελικά να κρατήσει τη μοτοσικλέτα, αυτή τη φορά ωστόσο δεν ήταν έτσι τα πράγματα και γλίστρησε και με τους δύο τροχούς χωρίς να μπορεί να το σώσει, λόγω βρεγμένης ασφάλτου.

Ο Μάρκεθ όμως περιόρισε τις συνέπειες, δεν έπαθε ζημιά η μοτοσικλέτα και δεν χρειάστηκε καν να επιστρέψει στο γκαράζ, σηκώθηκε και συνέχισε κανονικά. «Ήταν δύσκολες κατατακτήριες, όχι μόνο λόγω ταχύτητας, αλλά λόγω στρατηγικής. Χρειαζόταν να είσαι έξυπνος, να αντιλαμβάνεσαι τις συνθήκες της πίστας. Αμέσως μόλις βγήκα, κατάλαβα ότι η επιλογή μας να βάλουμε βρόχινα ελαστικά ήταν η σωστή.

Βλέπαμε το ψιλόβροχο όλο και να γίνεται πιο έντονο και η πίστα ήταν αρκετά βρεγμένη. Το πλάνο μου ήταν να πιέσω λίγο στον πρώτο γύρο, ο οποίος τελικά ήταν αρκετός για να μου δώσει την pole και να τα δώσω όλα στο δεύτερο γύρο, όπου τελικά έπεσα. Είχα τρεις στροφές πολύ καλές και μετά έπεσα. Ύστερα είδα τη μοτοσικλέτα μια χαρά και ξεκίνησα. Κατάλαβα ότι η πίστα γλίστραγε λίγο περισσότερο. Ήταν αδύνατο να είμαι πιο γρήγορος. Αύριο ίσως έχουμε ξανά τέτοιες συνθήκες, πρέπει να ετοιμαστώ κατάλληλα και να ετοιμάσουμε και τη μοτοσικλέτα» είπε ο αναβάτης της Repsol Honda, Μαρκ Μάρκεθ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!