Άλεξ Ρινς: Ο «άγνωστος» νικητής του Γκραν Πρι Αμερικής! (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Άλεξ Ρινς: Ο «άγνωστος» νικητής του Γκραν Πρι Αμερικής! (vid)
Στον τρίτο αγώνα της φετινής σεζόν του MotoGP, είδαμε έναν νέο νικητή, που δεν είχε κερδίσει άλλο Γκραν Πρι στη μεγάλη κατηγορία όμως όπως φαίνεται, έχει πολύ μέλλον.

Ο Άλεξ Ρινς είναι ένα όνομα που αν κάποιος ασχολείται με το MotoGP, θα το γνωρίζει. Όχι γιατί έχει σαρώσει στις νίκες και τις pole positions, όμως καταφέρνει με τη μοτοσικλέτα της Suzuki να χτυπά πολύ ανταγωνιστικούς χρόνους και ενίοτε, να ανεβαίνει στο βάθρο. Στον τρίτο αγώνα της σεζόν του 2019 όμως, στο Γκραν Πρι Αμερικής στην πίστα του Τέξας, γράφτηκε ένα νέο κομμάτι στην προσωπική ιστορία του Ισπανού αναβάτη.

Κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία! Τον Ρινς τον είδαμε για πρώτη φορά στο MotoGP το 2017. Ήταν μια κακή σεζόν για αυτόν καθώς είχε να αντιμετωπίσει έναν τραυματισμό που τον κράτησε εκτός για δύο περίπου μήνες, άρα δεν μας έδειξε τι μπορεί να κάνει.

Το 2018 ήταν καλύτερο, είχε πέντε παρουσίες στο βάθρο και δύο δεύτερες θέσεις στα δύο τελευταία Γκραν Πρι της χρονιάς! Το 2019 λοιπόν, ακόμη δεν ξεκίνησε η χρονιά, η πρώτη θέση του βάθρου έγινε δική του στον τρίτο αγώνα. Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι στο μέλλον έχουμε ακόμη πολλά να δούμε από εκείνον και η Suzuki βρίσκεται σε έναν πολύ καλό δρόμο!

Στις λοιπές πληροφορίες για τον Άλεξ Ρινς να αναφέρουμε ότι γεννήθηκε στη Βαρκελώνη στις 8 Δεκεμβρίου του 1995. Ζυγίζει 65 κιλά, έχει ύψος 1.76 μέτρα και στη μοτοσικλέτα του φέρει τον αριθμό 42. Στο MotoGP μέχρι τώρα έχει στο ενεργητικό του μια νίκη, 32 εκκινήσεις και 6 παρουσίες στο βάθρο. Ακόμη δεν έχει κατακτήσει pole position ενώ στο Moto3 έχει κερδίσει 8 φορές, έχει πάρει 13 pole positions και έχει τερματίσει στην τελική τριάδα 23 φορές. Στο Moto2, οι νίκες που μετρά είναι 4, οι pole positions και πάλι 4 και οι φορές που έχει ανέβει στο βάθρο 17.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!