Νικητής ο Άλεξ Ρινς καθώς έπεσε ο Μάρκεθ στις ΗΠΑ!

Γιώργος Βαρίνος
Νικητής ο Άλεξ Ρινς καθώς έπεσε ο Μάρκεθ στις ΗΠΑ!
Σε έναν ωραίο αγώνα στο Τέξας, ο Άλεξ Ρινς με Suzuki νικά για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία, απέναντι σε έναν πολύ δυνατό Βαλεντίνο Ρόσι. Στην 3η θέση ο Τζακ Μίλερ. Άτυχος ο Μαρκ Μάρκεθ που πίεσε υπερβολικά ενώ βρισκόταν στην πρώτη θέση, έπεσε και εγκατέλειψε.

Με τον Μαρκ Μάρκεθ να ξεκινά πρώτος και να εξαφανίζεται μέσα σε λίγους γύρους, ξεκίνησε ο αγώνας που έδειχνε μια επανάληψη των προηγούμενων 6 ετών. Στη 2η θέση ο Ρόσι κρατούσε γερά και έδειχνε σταθερός και δυνατός. Με την δεκάδα να έχει διαμορφωθεί Μάρκεθ, Ρόσι, Κράτσλοου. Μίλερ, Ρινς, Ντοβιτσιόζο, Βινιάλες, Μορμπιντέλι, Πολ Εσπαργκαρό, Πετρούτσι και να μην γίνονται προσπεράσματα, η συνέχεια έδειχνε ποροδιαγεγραμμένη.

Ο Κράτσλοου άρχισε να πιέζει τον Ρόσι και δεν άργησε να το φτάσει και να τον απειλεί, όταν... μπλόκαρε το μπροστινό του και έπεσε, πληγώνοντας σίγουρα τον εγωισμό του. Σε αυτό το σημείο του αγώνα ο Βινιάλες και ο Μιρ πήραν ποινή διέλευσης των πιτς, εξανεμίζοντας όποιες ελπίδες είχαν για διάκριση.

Ο Μάρκεθ απομακρυνόταν συνεχώς και μόνο το δεύτερο γκρουπ με τους Ρόσι, Μίλερ και Ρινς έδειχνε ικανό να τον απειλήσει. Ωσ΄τοσο δεν χρειάστηκε. Ο Μάρκεθ πίεζε και πίεζε και πίεζε μέχρι που μπλόκαρε και αυτός το εμπρός φρένο και έπεσε άτσαλα τραυματίζοντας την μοτοσυκλέτα του και εγκαταλείποντας.

Ο Ρόσι με τον Ρινς ήταν αυτοί που έδωσαν ενδιαφέρον στην συνέχεια. Ο Μίλερ έμεινε πίσω καθώς είχε κάνει κακή επιλογή εμπρός ελαστικού και απλώς ήθελε να βρεθεί στο βάθρο.

Ο Ρόσι πίεζε και προσπαθούσε να κρατήσει την πρώτη θέση. Ωστόσο ο Ρινς ήταν διψασμένος για την πρώτη του νίκη. Ροκάνισε τη διαφορά από τον Ρόσι και 3 γύρους πριν το τέλος τον πέρασε! Αυτό ήταν. Ο Γιατρός προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο από το να κρατήσει μια υπερπολύτιμη 2η θέση. Ο Μίλερ τελικά τερμάτισε 3ος με τον Ντοβιτσιόζο μόλις 4ο.

Δείτε εδώ τα τελικά αποτελέσματα.



Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!