Από άλλο πλανήτη ο Μάρκεθ στην Αργεντινή

Γιώργος Βαρίνος
Από άλλο πλανήτη ο Μάρκεθ στην Αργεντινή
Τρομερός ο Μάρκεθ στην Αργεντινή τους διέσυρε όλους καθώς έκανε διαφορά ακόμα και 9 δευτερολέπτων. Στη 2η θέση ένας καταπληκτικός Ρόσι. Έμεινε στην 3η θέση ο Ντοβιτσιόζο.

Ο Μαρκ Μάρκεθ έκανε την τέλεια εκκίνηση από την pole position για να κάνει έναν υγιεινό περίπατο κερδίζοντας τον αγώνα με μεγάλη άνεση. Ο πρωταθλητής έθεσε από την αρχή ένα τρομακτικό ρυθμό που κανένας από τους αντιπάλους του δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Στον 10ο από τους 25 γύρους, ο Μαρκ Μάρκεθ ήταν ήδη μπροστά από το γκρουπ 8 αναβατών που τον ακολουθούσε, με επτά δευτερόλεπτα διαφορά, δείχνοντας σε όλους πως αυτός θα ήταν ο τελικός νικητής εκτός απροόπτου.

Πίσω, η μάχη για τη δεύτερη θέση έγινε μεταξύ του Βαλεντίνο Ρόσι και του Αντρέα Ντοβιτσιόζο, με τον αναβάτη της Yamaha να περνά τον εργοστασιακό οδηγό της Ducati μόλις 5 στροφές πριν από το τέλος, στον τελευταίο γύρο!
Στην 4η θέση βρέθηκε ο Τζακ Μίλερ που οδήγησε στρωτά και απείλησε μάλιστα τον Ρόσι στα αρχικά στάδια του αγώνα αφήνοντας έναν σταθερό Άλεξ Ρινς με Suzuki στην 5η θέση.

O Mαβερικ Βινιάλες στάθηκε άτυχος καθώς εγκατέλειψε με πτώση όταν τον χτύπησε στον τελευταίο γύρο ο Μορμπιντέλι.

Το ατύχημα διαμόρφωσε διαφορετικά την τελική δεκάδα, ανεβάζοντας 7ο τον Ταακάκι Νακαγκάμι με LCR Honda, 8ο τον Φάμπιο Κουαρταραρό με Petronas, 9ο τον Αλέιξ Εσπαργκαρό με Aprilia και τον Πολ Εσπαργκαρό με KTM.

Αυτά είναι τα επίσημα αποτελέσματα:


Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!