Ο αποφασισμένος Ντοβιτσιόζο νικητής στο Κατάρ

Γιώργος Βαρίνος
Ο αποφασισμένος Ντοβιτσιόζο νικητής στο Κατάρ
Μια παλικαρίσια νίκη για τον Ντοβιτσιόζο που κέρδισε δίκαια τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Κατάρ. Φοβερός και ο Μάρκεθ που τερμάτισε 2ος αλλά και ο τραυματίας Κράτσλοου που κατάφερε να τερματίσει 3ος. Εξαιρετικός ο Ρόσι τερμάτισε 5ος!

Σε μια επανάληψη του αγώνα της περασμένης χρονιάς στο Κατάρ, ο Ντοβιτσιόζο κέρδισε στο νήμα τον Μάρκεθ, ενώ για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα βρισκόταν στην πρώτη θέση δίνοντας μάλλον έναν αργό ρυθμό.
Από την αρχή φάνηκε πως οι περισσότεροι οδηγοί δεν πιέζαν. Στο γύρο προθέρμανσης ο Κουαρταραρό στάθηκε άτυχος, καθώς η μοτοσυκλέτα του έσβησε, ξεκίνησε από τα πιτς και δεν κατάφερε στο τερματισμό, παρά μιά 16η θέση που τον αφήνει εκτός βαθμών.

Ο Ρινς έδειξε από νωρίς πως είχε την ταχύτητα μέσα στις στροφές, αλλά όχι στην ευθεία και έτσι σε κάθε του επίθεση ο Ντοβιτσιόζο είχε πάντα την κατάλληλη απάντηση. Το ζευγάρι Ρινς-Ντοβιτσιόζο άλλαξαν θέσεις πολλές φορές κατά την διάρκεια του πρώτου μισού του αγώνα, ενώ πάντοτε και ο Μάρκεθ ήταν κοντά τους και τους παρακολουθούσε.

Ευχάριστη έκπληξη ο Βαλεντίνο Ρόσι που από 14ος γρήγορα ανέβηκε 11ος, και κατάφερε μέχρι το τέλος του αγώνα να φτάσει στην σχεδόν απίστευτη 5η θέση. Εκτός ρυθμού ο Λορένθο τερμάτισε μόλις 13ος!

Μετά τον 10ο γύρο αρχίσαμε να έχουμε αγώνα. Ο ρυθμός από αργός έγινε δαιμονισμένος και όλοι ήταν φανερό πως ακροβατούσαν στο όριο της πρόσφυσης.
Στον τελευταίο γύρο ο Μάρκεθ επιτέθηκε και πέρασε προς στιγμή τον Ντόβι στην τελευταία στροφή. Ο σταθερός Ιταλός το περίμενε, το άφησε να περάσει και να κρατήσει την εξωτερική, ενώ σε μια κίνηση- ριπλέι της προηγούμενης χρονιάς, από την εσωτερική πέρασε πρώτος μέχρι το τέλος.

Ο Κράτσλοου εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Ρινς που έμεινε 4ος με τον Ρόσι στην 5η θέση! Ο Πετρούτσι τερμάτισε 6ος λόγω της επιλογής μαλακών ελαστικών που δεν τον βοήθησαν στο τέλος του αγώνα.

Εδώ τα επίσημα τελικά αποτελέσματα του αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!