Ιδανικό ξεκίνημα για τον Ρόσι στο Κατάρ

Gazzetta team
Ιδανικό ξεκίνημα για τον Ρόσι στο Κατάρ
Ο 40χρονος οδηγός της Yamaha πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι του Κατάρ, αφήνοντας δεύτερο τον Λορένθο και τρίτο τον Μάρκεθ.

Με το δεξί ξεκίνησε η εφετινή σεζόν του παγκόσμιου πρωταθλήματος MotoGP για τον Βαλεντίνο Ρόσι και τη Yamaha. Ο 40χρονος θρύλος του αθλήματος σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι του Κατάρ, με το οποίο ξεκινά η εφετινή αγωνιστική σεζόν του MotoGP. Ο Ιταλός αναβάτης της Yamaha έγραψε 1:55.048 λεπτά και ήταν 79 χιλιοστά του δευτερολέπτου γρηγορότερος από τον δεύτερο Χόρχε Λορένθο με Honda. Στην τρίτη θέση πλασαρίστηκε ο Μαρκ Μάρκεθ, επίσης με Honda και με διαφορά 116 χιλιοστών από τον «Γιατρό». Να σημειώσουμε πάντως, ότι ο περυσινός παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP χρησιμοποίησε σε όλη τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμαστικών ελαστικό με σκληρή γόμα εμπρός. Στην τέταρτη και στην πέμπτη θέση ακολούθησαν οι δύο αναβάτες της Ducati, Αντρέα Ντοβιτσιόζο και Ντανίλο Πετρούτσι.

Πάντως η εφετινή σεζόν προμηνύεται συναρπαστική, καθώς οι πρώτοι 17 αναβάτες απείχαν μεταξύ τους μόλις ένα δευτερόλεπτο! Στην έκτη και στην έβδομη θέση είχαμε τους οδηγούς της Yamaha Μάβερικ Βινιάλες και Φράνκο Μορμπιντέλι, όγδοος ήταν ο Τζακ Μίλερ με Pramac-Ducati και τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Άλεξ Ρινς με Suzuki και Τακαάκι Νακατζάμι με Honda του 2018.

Μεγάλη μάχη δόθηκε μεταξύ της ΚΤΜ και της Aprilia, όπου ο Πολ Εσπαργκαρό κατέκτησε με την ΚΤΜ του τελικά τη δωδέκατη θέση και αδελφός του Αλέιξ με Aprilia τη δέκατη τρίτη!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!