To MotoGP ζεσταίνει μηχανές για το 2019!

To MotoGP ζεσταίνει μηχανές για το 2019!
Μια ακόμη συναρπαστική σεζόν του MotoGP βρίσκεται μια ανάσα πριν να ξεκινήσει και... θυμίζουμε τι μας περιμένει στους επόμενους μήνες!

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου ξεκινάνε τα ελεύθερα δοκιμαστικά για το Γκραν Πρι του Κατάρ, του πρώτου για τη σεζόν του 2019 στο MotoGP! Μια μέρα μετά θα δούμε τις κατατακτήριες δοκιμές που παραδοσιακά μας τραβάνε το ενδιαφέρον και βέβαια, την Κυριακή, ο πρώτος μεγάλος αγώνας θα είναι γεγονός! Τη φετινή σεζόν, θα δούμε για πρώτη φορά τη Honda χωρίς τον Ντάνι Πεδρόσα στους αναβάτες της. Η ομάδα διάλεξε τον Χόρχε Λορένθο να «κάνει παρέα» στον Μαρκ Μάρκεθ και με ένα τόσο δυναμικό δίδυμο οδηγών δεν μπορεί παρά να είναι το φαβορί σε κάθε αγώνα!

Ο Μάρκεθ επιστρέφει από μια σεζόν που τα πήγε πάρα πολύ καλά και πήρε το έβδομο πρωτάθλημα της καριέρας του, όμως δεν ήταν και η ιδανική για εκείνον αφού ταλαιπωρήθηκε αρκετά με τους τραυματισμούς του στον ώμο του και τα χειρουργεία που ακολούθησαν. Ο Βαλεντίνο Ρόσι από την άλλη, ετοιμάζεται για άλλη μια σεζόν στα 40 του πλέον χρόνια όμως για άλλη μια χρονιά δεν έχει να πει και τα καλύτερα για τη μοτοσικλέτα που οδηγεί, ένα μόνιμο πρόβλημα πλέον τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια για τον Ιταλό αναβάτη.

Μια ακόμη σημαντική αλλαγή έχουμε και στη Ducati. Μαζί με τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο θα έχουμε τον Ντανίλο Πετρούτσι, έναν αναβάτη που αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία τη δυναμική του και φέτος που θα οδηγεί μια ανταγωνιστική μοτοσικλέτα περιμένουμε ακόμη περισσότερα από εκείνον. Σε ο,τι αφορά το πρόγραμμα, οι αγώνες θα είναι συνολικά 19. Ο πρώτος γίνεται στις 10 Μαρτίου και ο τελευταίος στις 17 Νοεμβρίου, ενώ το μεγαλύτερο διάλειμμα σε όλο αυτό το διάστημα θα γίνει από τις 7 Ιουλίου έως και τις 4 Αυγούστου, για τις καλοκαιρινές διακοπές. Είναι και κάποια Γκραν Πρι που γίνονται σε απανωτές εβδομάδες και αυτό είναι απόρροια της ζήτησης για ολοένα και περισσότερους αγώνες μέσα στη σεζόν. Όπως κι αν έχει, περιμένουμε μια εντυπωσιακή χρονιά γεμάτη ανατροπές, όπως κάθε χρονιά στο MotoGP!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!