Χρόνια πολλά Βαλεντίνο Ρόσι! (vids)

Πέτρος Σηφαλάκης
Χρόνια πολλά Βαλεντίνο Ρόσι! (vids)
Ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με το MotoGP και αναμφίβολα, έχει τους περισσότερους οπαδούς από οποιονδήποτε άλλο αναβάτη, γιορτάζει τα 40ά του γενέθλια!

Στις 16 Φεβρουαρίου του 1979, γεννήθηκε ένα μεγάλο αστέρι των μηχανοκίνητων σπορ στο Ουρμπίνο της Ιταλίας, ο Βαλεντίνο Ρόσι! Ο Ιταλός αναβάτης είναι εκείνος που σκέφτεσαι πρώτος, όταν ακούς για το πρωτάθλημα του MotoGP και ενώ βρισκόμαστε στο 2019, συνεχίζει να τρέχει στο κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλετών με τη Yamaha, όντας μάλιστα και πολύ ανταγωνιστικός!

Ο «θρύλος» γύρω από το όνομά του δεν έχει δημιουργηθεί τυχαία. Το 1996 μπήκε στην κατηγορία των 125 κυβικών εκατοστών, το 1998 ανέβηκε στο επόμενο σκαλοπάτι που είναι η κατηγορία των 250 κυβικών εκατοστών και συνέχισε στην κατηγορία των 500 κυβικών το 2000. Στη μεγάλη κατηγορία, έχει κερδίσει συνολικά 89 αγώνες, με ομάδες τη Honda και τη Yamaha. Ενδιάμεσα βρισκόταν και στη Ducati, όμως δυστυχώς δεν κατάφερε να κερδίσει σε κάποιο αγώνα, παρά μόνο να ανέβει στο βάθρο τρεις φορές.

Η πιο πρόσφατη νίκη του ήταν το 2017 στο Άσεν ενώ οι χρονιές που στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, στην κατηγορία που έτρεχε ήταν το 1997 (125cc), το 1999 (250cc), το 2001 (500cc), το 2002 (MotoGP), το 2003 (MotoGP), το 2004 (MotoGP), το 2005 (MotoGP), το 2008 (MotoGP) και το 2009 (MotoGP). Για να μη... κουραστείτε με το μέτρημα, έχει κερδίσει εννέα παγκόσμια πρωταθλήματα, με τα έξι από αυτά να είναι στο MotoGP και το ένα στην κατηγορία των 500 κυβικών, που ήταν η «μεγάλη κατηγορία» πριν έρθει το MotoGP.

Το 2018 που είναι η τελευταία σεζόν που έχουμε ως σημείο αναφοράς δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή χρονιά για τον Βαλεντίνο Ρόσι. Δεν κατάφερε να κερδίσει κανέναν αγώνα, πήρε όμως μια pole position! Ακόμη και τώρα όμως, ήταν από τους πιο ανταγωνιστικούς αναβάτες προς τον Μαρκ Μάρκεθ, που πήρε «σβηστά» άλλο ένα πρωτάθλημα και τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη μέτρια εικόνα του Ιταλού, την είχε η Yamaha που δεν κατάφερε να του δώσει μια ανταγωνιστική μοτοσικλέτα.

Αυτό αποδεικνύεται και από τις μέτριες επιδόσεις του teammate του, Μάβερικ Βινιάλες! Οι δοκιμές για το 2019, δείχνουν ότι η μοτοσικλέτα έχει βελτιωθεί και ο ίδιος ο Βαλεντίνο Ρόσι λέει ότι θέλουν ακόμη λίγη δουλειά, όμως είναι σε έναν καλό δρόμο. Στις 10 του Μάρτη, που θα δούμε το πρώτο Γκραν Πρι της χρονιάς, θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα! Μέχρι τότε, να ευχηθούμε χρόνια πολλά σε έναν τεράστιο αναβάτη, που κλείνει σήμερα, 16 Φλεβάρη τα σαράντα χρόνια ζωής και ελπίζουμε να μας χαρίσει πολλές συγκινητικές στιγμές ακόμη!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!