Βαλεντίνο Ρόσι: «Ξεκινάμε καλά τη σεζόν»

Πέτρος Σηφαλάκης
Βαλεντίνο Ρόσι: «Ξεκινάμε καλά τη σεζόν»
Αρκετά ευχαριστημένος με τον κινητήρα της Yamaha είναι ο Βαλεντίνο Ρόσι, από τις πρώτες επαφές που έχει μαζί του στα δοκιμαστικά.

Οι ομάδες του MotoGP δουλεύουν πυρετωδώς ώστε να δημιουργήσουν το καλύτερο σύνολο για τους αναβάτες τους και αυτό ακριβώς κάνει και η Yamaha, η οποία θέλει επιτέλους να προσφέρει μια καλή, ανταγωνιστική μοτοσικλέτα, ώστε ο Μάβερικ Βινιάλες και ο Βαλεντίνο Ρόσι να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

«Έχουμε μόνο έναν κινητήρα εδώ. Η Yamaha έφερε τον έναν. Είμαι χαρούμενος με την επιλογή. Δεν είχαν μεγάλες διαφορές όμως το μοτέρ που έχουμε δεν είναι τόσο άσχημο. Στη Βαλένθια και τη Χερέθ είχαμε κάποια μικρά πράγματα να δούμε, εδώ έχουμε πιο μεγάλα και σημαντικά. Είναι ο κινητήρας που θα έχουμε λίγο-πολύ και στο πρωτάθλημα.

Δουλεύουμε πολύ πάνω στο φρένο του κινητήρα, ο Μάβερικ πιέζει για αυτό και έχει δίκιο. Είμαστε όλοι όμως στο ίδιο μήκος κύματος, δουλεύουμε προς την ίδια κατεύθυνση και αυτό δείχνει ότι ξεκινάμε καλά τη σεζόν. Είχα αρκετά καλή αίσθηση την πρώτη ημέρα, ακόμη και με φθαρμένα ελαστικά που κανονικά είναι η αδυναμία μας, πήγαμε καλά. Δοκιμάσαμε και κάτι άλλο και βελτιώθηκε η απόδοσή μας. Επηρεάζει όλους τους τομείς, ηλεκτρονικά, κινητήρα, πλαίσιο. Είμαστε σε καλό δρόμο όμως ακόμη δεν είναι αρκετό» είπε ο Βαλεντίνο Ρόσι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!