Mάρκεθ: «Όσο πλησίαζα τον Ρόσι, αποκτούσα μεγαλύτερο κίνητρο»

Gazzetta team
Mάρκεθ: «Όσο πλησίαζα τον Ρόσι, αποκτούσα μεγαλύτερο κίνητρο»
Ο Ισπανός αναβάτης της Honda ανέφερε, ότι πήγαινε συνεχώς στο όριο μετά τη μέτρια εκκίνηση στον αγώνα, όπου συμπλήρωσε 44 νίκες στο MotoGP.

Ο Μαρκ Μάρκεθ είχε εξασφαλίσει στον προηγούμενο αγώνα τον παγκόσμιο τίτλο στους αναβάτες. Τώρα «κλείδωσε» με τη νίκη του στο Σεπάνγκ και το πρωτάθλημα κατασκευαστών στο MotoGP για λογαριασμό της Honda, η οποία κατέχει και το ρεκόρ με συνολικά 24 κατακτήσεις. Για τον Μάρκεθ ήταν η 44η νίκη του στο πρωτάθλημα MotoGP και η 70η του σε όλες τις κατηγορίες μοτοσικλέτας.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Άρης - Ολυμπιακός! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Μετά το τέλος του αγώνα στη Μαλαισία εμφανίστηκε ο Ισπανός ανακουφισμένος, καθώς χρειάστηκε να τα δώσει όλα, προκειμένου να νικήσει. Όπως δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά, «πίεζα συνεχώς στο όριο. Η εκκίνησή μου δεν ήταν τέλεια, ωστόσο κατάφερα να αρχίσω να προσπερνάω τους οδηγούς, τον έναν μετά τον άλλον. Μετά άρχισαν να χάνουν πρόσφυση σταδιακά τα ελαστικά και έπρεπε να τα διαχειριστώ. Όμως τα πράγματα βελτιώθηκαν πάλι και πλησίασα τον Βάλε. Αυτό μου έδωσε επιπλέον κίνητρο. Όταν έκανε το λάθος, μείωσα την ταχύτητα».

Να σημειώσουμε, ότι το εφετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP ολοκληρώνεται στις 18 Νοεμβρίου με τον αγώνα στη Βαλένθια της Ισπανίας, όπου ο Μάρκεθ θα έχει την ευκαιρία να κλείσει πανηγυρικά τη σεζόν ενώπιον των συμπατριωτών του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!