«Χαμός» στη Μαλαισία και η pole position στον Μάρκεθ!

Πέτρος Σηφαλάκης
«Χαμός» στη Μαλαισία και η pole position στον Μάρκεθ!
Ο Μαρκ Μάρκεθ έχει ήδη πάρει το πρωτάθλημα οδηγών για φέτος όμως δεν κλείνει το γκάζι και παίρνει άλλη μια pole position στη Σεπάνγκ της Μαλαισίας, ύστερα από ένα αρκετά επεισοδιακό πρωινό, με πολλή βροχή!

Η διεξαγωγή των κατατακτήριων δοκιμών στη Σεπάνγκ της Μαλαισίας μόνο ομαλή δεν ήταν αφού μόλις άρχισε το Q1, οι οδηγοί ενημέρωσαν ότι η ορατότητα στην πίστα ήταν πολύ κακή και η διαδικασία θα έπρεπε να σταματήσει. Η αιτία της κακής ορατότητας ήταν η βροχή, η οποία υπήρχε από νωρίς σήμερα όμως με το ξεκίνημα του Q1, οι ουρανοί άνοιξαν στην κυριολεξία.

Ακολούθησε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που κανείς δεν ήξερε αν η βροχή θα ηρεμήσει λίγο, για να μπορέσει να συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμα και ήμασταν στο τσακ να ακυρωθούν οι κατατακτήριες και η σειρά εκκίνησης αύριο να καθοριστεί από τα συνδυασμένα αποτελέσματα των ελεύθερων δοκιμαστικών 1, 2 και 3. Όμως, ύστερα από λίγο, οι συνθήκες έγιναν κάπως πιο «ανθρώπινες» και όλα ξεκίνησαν από την αρχή.

Στο Q1, δεν είδαμε κάτι το φανταστικό, με τον Μπαουτίστα και τον Αλέιξ Εσπαργκαρό να καταφέρνουν να πάρουν το εισιτήριο για το Q2. Ίδιο σκηνικό επικράτησε και στο δεύτερο σκέλος των κατατακτήριων, αφού δεν είδαμε πολλές ενδιαφέρουσες στιγμές. Οι κινήσεις των οδηγών ήταν «φυλαγμένες» λόγω βροχής και ο Μαρκ Μάρκεθ έγραψε από νωρίς ένα χρόνο πολύ ανταγωνιστικό, που του χάρισε την pole position.

Αργότερα, ο Βαλεντίνο Ρόσι έκανε ένα ξαφνικό «μπαμ» και ανέβηκε δεύτερος ενώ στη συνέχεια, ο Ζαρκό πλασαρίστηκε ανάμεσα στον Ιταλό της Yamaha και τον Ισπανό της Honda. Το τελικό αποτέλεσμα, ευνόησε αρκετά τη Yamaha η οποία έχει δύο μοτοσικλέτες της στην πρώτη σειρά εκκίνησης! Η απόδοση του Μάβερικ Βινιάλες, που κέρδισε και το προηγούμενο Γκραν Πρι, δεν ήταν αντίστοιχα καλή αφού περιορίστηκε στην ενδέκατη θέση. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Q2

Q1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!