Mάρκεθ: «Εφάρμοσα την ίδια στρατηγική, όπως στην Ταϊλάνδη»

Gazzetta team
Mάρκεθ: «Εφάρμοσα την ίδια στρατηγική, όπως στην Ταϊλάνδη»
Ο Ισπανός δήλωσε, ότι η πίστα στο Μοτέτζι ήταν ιδανική για τον ίδιο και τη μοτοσικλέτα του, ενώ υποστήριξε ότι το λάθος του Ντοβιτσιόζο, οφείλεται στην «τρελή» πίεση, που του άσκησε.

Η νίκη στο Μοτέτζι χάρισε στον Μαρκ Μάρκεθ τον πέμπτο τίτλο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του MotoGP και τον έβδομο συνολικά σε όλες τις κατηγορίες μοτοσικλέτας. Ο Ισπανός μονομάχησε σκληρά με τον Ντοβιτσιόζο μέχρι τον προτελευταίο γύρο, οπότε βγήκε ο αναβάτης της Ducati εκτός πίστας, για να τερματίσει τελικά 18ος και άποντος. Ετσι αυξήθηκε η διαφορά τους στους 77 βαθμούς και ο Μάρκεθ στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP τρεις αγώνες πριν την ολοκλήρωση του εφετινού πρωταθλήματος. Και όλα αυτά, αν και βρίσκεται στη νεαρή ηλικία των 25 ετών, οπότε έχει πολλά χρόνια ακόμη μπροστά του, για να σπάσει και άλλα ρεκόρ.

Μετά τον αγώνα στην Ιαπωνία περίσσευαν για τον αναβάτη της Honda τα χαμόγελα, o οποίος δήλωσε τα εξής: «Νιώθω πραγματικά όμορφα. Μετά την Αραγονία είχα την αίσθηση, ότι το πρωτάθλημα είναι κοντά. Είναι καλό, να κατακτάς τον τίτλο με την πρώτη ευκαιρία. Ήταν η καλύτερη δυνατή πίστα, για να το πετύχω. Εργάστηκα πολύ σκληρά όλο το Σαββατοκύριακο».

Ο Μάρκεθ εξήγησε και την τακτική του στον αγώνα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κόλλησα στον Αντρέα και επέλεξα την ίδια στρατηγική, όπως στην Ταϊλάνδη. Ήθελα να επιτεθώ πριν τον τελευταίο γύρο. Είχα την αίσθηση, ότι έχω λίγο περισσότερα αποθέματα ισχύος. Πίεσα σαν τρελός και αυτός έκανε το λάθος».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!