Βαλεντίνο Ρόσι: «Κάναμε λάθος με την πίεση των ελαστικών»

Βαλεντίνο Ρόσι: «Κάναμε λάθος με την πίεση των ελαστικών»

Βαλεντίνο Ρόσι: «Κάναμε λάθος με την πίεση των ελαστικών»

Οι μέτριες επιδόσεις των δύο Yamaha στην Ιαπωνία δημιούργησαν ερωτήσεις, ύστερα από την πολύ καλή εμφάνιση στην Ταϊλάνδη και ο Βαλεντίνο Ρόσι, δίνει τις απαντήσεις. 

Από την ένατη θέση θα ξεκινήσει στο ιαπωνικό Γκραν Πρι ο Βαλεντίνο Ρόσι καθώς δεν κατάφερε να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στις κατατακτήριες δοκιμές. Σύμφωνα με τον ίδιο, έγιναν κάποια λάθη και αυτά, τους κόστισαν μια καλύτερη θέση εκκίνησης! 

«Δυστυχώς κάναμε λάθος με την πίεση του πίσω ελαστικού. Είναι κρίμα γιατί με το πρώτο λάστιχο τα πράγματα δεν ήταν τόσο άσχημα, ήμουν στην πέμπτη θέση και με το δεύτερο ελαστικό θα μπορούσα να βελτιώσω, ίσως να έφτανα στη δεύτερη σειρά εκκίνησης που νομίζω αυτή τη στιγμή, είναι το επίπεδό μας. 

Η Ταϊλάνδη ήταν μια έκπληξη, μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε τη σκληρή γόμα και αυτό μας βοήθησε. Δείχνει, ότι αυτός ο αγώνας θα είναι παρόμοιος με τους περισσότερους στο δεύτερο μισό της σεζόν. Είναι αλήθεια πάντως, ότι μπορούμε να κάνουμε έναν καλό αγώνα, είναι πολλοί αναβάτες με παρόμοιο ρυθμό. 

Θα είναι σημαντικό να δουλέψουμε απόψε με έναν καλό τρόπο και να βελτιώσουμε κάποια σημεία, γιατί ο ρυθμός μου δεν είναι φανταστικός, όμως είναι σταθερός. Μπορώ να φτάσω στο τέλος του αγώνα. Στην εκκίνηση, ο πρώτος γύρος και η επιλογή ελαστικού θα είναι σημαντικά πράγματα. Δείχνει όμως ότι αύριο θα έχουμε έναν πολύ ανοικτό αγώνα. Δύσκολο να κερδίσουμε. Ίσως βάθρο ή πεντάδα» ήταν τα λόγια του «Γιατρού».