MotoGP: Poleman ο Ντοβιτσιόζο στην Ιαπωνία

Γιώργος Βαρίνος
MotoGP: Poleman ο Ντοβιτσιόζο στην Ιαπωνία
Τα κατάφερε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο και πήρε την pole position που τόσο πολύ ήθελε. Στην δεύτερη θέση ένας πολύ καλός Ζουάν Ζαρκό από τα παλιά, ενώ τρίτος έκανε την έκπληξη ο Τζακ Μίλερ. Ο Μάρκεθ έμεινε στην 6η θέση και ο Ρόσι μόλις 9ος!

Στο Q1 ο διψασμένος Άλβαρο Μπαουτίστα και ένας πολύ καλός Ταακάκι Νακαγκάμι πέρασαν σχετικά εύκολα στο Q2.

Mε τον Μάρκεθ να έχει πέσει πιο πριν κατά την διάρκεια του FP4 και να μην έχει έτοιμη 3η μοτοσυκλέτα, ο Ισπανός έπρεπε να οδηγήσει συντηρητικά στο Q2. Και έτσι έκανε με μόλις μια 6η θέση στο τέλος. Αντίθετα ο αντίπαλός του Αντρέα Ντοβιτσιόζο, ήθελε πάσει θυσία να ξεκινήσει πρώτος ώστε να διεκδικήσει την Κυριακή την νίκη. Κοντά του βρέθηκε ο Ζουάν Ζαρκό στην 2η θέση, που οδήγησε μεστά και μυαλωμένα, ενώ ανέφερε πως του ταιριάζει πολύ αυτή τη πίστα και μπορεί να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Τρίτος ο Τζακ Μίλερ που βρήκε την ταχύτητα και βρέθηκε στην πρώτη σειρά της εκκίνησης.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Στην 4η θέση βρίσκουμε τον Καλ Κράτσλοου που τα είχε πάει πολύ καλά και μάλιστα είχε βρεθεί και στην πρώτη θέση κάποια στιγμή, αλλά τελικά έπεσε στην 2η σειρά εκκίνησης. Πέμπτος ο Αντρέα Ιανόνε με την Suzuki του και 6ος ο Μάρκεθ που οδήγησε συντηρητικά.

Η εργοστασιακή Υamaha συνεχίζει να ταλανίζεται από προβλήματα με τους οδηγούς της να μην μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο. Μόλις 7ος ο Μάβερικ Βινιάλες και ακόμα χειρότερα τα πήγε ο Ρόσι που τερμάτισς 9ος. Ανάμεσά τους στην 8η θέση ο Άλεξ Ρινς.

Την δεκάδα κλείνει ο Άλβαρο Μπαουτίστα που δεν μπόρεσε να κάνει κάνει καλύτερο.

Η σειρά εκκίνησης για τον αγώνα αύριο, έχει ως εξής:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!