Ρόσι: «Ο καλύτερος αγώνας της Yamaha το 2ο εξάμηνο»

Gazzetta team
Ρόσι: «Ο καλύτερος αγώνας της Yamaha το 2ο εξάμηνο»
Ο «Γιατρός» έμεινε ευχαριστημένος από τις βελτιώσεις της μοτοσικλέτας του, αν και δεν πέτυχε τον στόχο του, που ήταν μία θέση στην πρώτη τριάδα του Γκραν Πρι Ταϊλάνδης.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα στην Ταϊλάνδη, ωστόσο από τα μέσα και μετά άρχισε να πέφτει η απόδοσή του, για να τερματίσει τέταρτος. Ο «Γιατρός» δήλωσε μετά τον αγώνα, ότι τα πράγματα πήγαν γενικότερα καλύτερα, γιατί ήταν πιο ανταγωνιστικός, τόνισε όμως ότι «στο τέλος είχαμε κάποια προβλήματα με τα ελαστικά, αν και σήμερα δεν μείναμε πολύ πίσω. Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος, γιατί ήθελα βασικά να ανέβω στο βάθρο, όμως ο Μάβερικ ήταν σήμερα πολύ δυνατός. Ωστόσο, για τη Yamaha ήταν ο καλύτερος αγώνας του δεύτερου μισού της χρονιάς».

Ο Ιταλός χαρακτήρισε «σημαντική» την ανοδική τάση της Yamaha και υπογράμμισε: «Τώρα πρέπει να κατανοήσουμε, πόση από αυτήν οφείλεται στην πίστα και πόση στη μοτοσικλέτα. Αυτό θα το διαπιστώσουμε στο Μοντέτζι, το οποίο αποτελεί υπό κανονικές συνθήκες μία καλή πίστα για τη Yamaha. Ας ελπίσουμε να είναι εκεί στεγνά, επειδή η τελευταία χρονιά εξελίχθηκε με τη βροχή σε εφιάλτη».

Ο Ρόσι δεν περιορίστηκε όμως μόνον στο Γκραν Πρι Ιαπωνίας (21 Οκτωβρίου), αλλά πήγε και ένα βήμα παρακάτω, δηλαδή στον μεθεπόμενο αγώνα στην Αυστραλία. «Το Φίλιπ Άιλαντ αποτελεί μία από τις καλύτερες πίστες στο αγωνιστικό ημερολόγιο. Τον προηγούμενο χρόνο ανεβήκαμε εκεί και οι δύο στο βάθρο. Θα δούμε, αν το καταφέρουμε και εφέτος. Το Μοτέτζι θα επιβεβαιώσει, αν είμαστε δυνατοί και σε άλλες πίστες», συμπλήρωσε ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!