Λούκα Κανταλόρα: «Ο Ρόσι έχει ακόμη τo μέταλλο του νικητή»

Gazzetta team
Λούκα Κανταλόρα: «Ο Ρόσι έχει ακόμη τo μέταλλο του νικητή»
Ο coach του «Γιατρού» πιστεύει ακράδαντα, ότι ο 39χρονος Ρόσι διαθέτει όλα τα φόντα, να επανέλθει στις νίκες, αρκεί να του δώσει η Yamaha μία ανταγωνιστική μοτοσικλέτα.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Εχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από την τελευταία φορά, που νίκησε ο Βαλεντίνο Ρόσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, όταν είχε ανέβει τον Ιούνιο του 2017 στην υψηλότερη θέση του βάθρου στο Άσεν της Ολλανδίας. Ο coach του «Γιατρού» και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στις κατηγορίες των 125 και των 250 κ.εκ., Λούκα Κανταλόρα, υποστηρίζει ωστόσο, ότι αυτή η περίοδος…ξηρασίας και αποχής από τις νίκες δεν οφείλεται στον ίδιο τον Ρόσι.

Ο Κανταλόρα δήλωσε στον ιστότοπο MotoGP.com, ότι «όλοι στην ομάδα πρέπει να προσπαθήσουμε, να του παρέχουμε την καλύτερη δυνατή μοτοσικλέτα. Αν του δώσουμε τη μηχανή, που χρειάζεται, τότε είμαι σίγουρος, ότι είναι σε θέση να νικήσει». Ο Κανταλόρα είναι πεπεισμένος, ότι ο Ρόσι έχει ακόμη τις ικανότητες να πετύχει νίκες στο MotoGP παρά την προχωρημένη ηλικία του, με την προϋπόθεση ότι θα έχει στη διάθεσή του το κατάλληλο υλικό. Επίσης δεν αποκλείει την κατάκτηση ενός ακόμη Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP από τον Ρόσι, που θα ήταν και το δέκατο στην καριέρα του Βάλε.

Ο coach του Ρόσι γνωρίζει πάντως, ότι για να γίνουν αυτά πραγματικότητα, θα πρέπει να λύσει η Yamaha τα σημερινά της προβλήματα. «Πρέπει να αρχίσουμε, να νικάμε σε αγώνες, γιατί αυτό είναι απαραίτητο, αν θέλεις να κερδίσεις το πρωτάθλημα. Εξάλλου, είναι ό,τι καλύτερο, μπορείς να πετύχεις σε ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο. Είναι υπέροχο να ανεβαίνεις στο βάθρο, όμως η νίκη είναι κάτι εντελώς διαφορετικό», εξήγησε ο Κανταλόρα, που κέρδισε το 1986 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μοτοσικλέτας στα 125 κ.εκ. και το 1991 και 1992 στα 250 κ.εκ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!