Nτοβιτσιόζο: «Φώναζα συνεχώς, μόλις πέρασα τη γραμμή τερματισμού»

Gazzetta team
Nτοβιτσιόζο: «Φώναζα συνεχώς, μόλις πέρασα τη γραμμή τερματισμού»
Ο οδηγός της Ducati νίκησε για πρώτη φορά στο Μιζάνο, που βρίσκεται πολύ κοντά στην ιδιαίτερη πατρίδα του και ταυτόχρονα αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση της γενικής.

Πολύ ιδιαίτερη ήταν η τρίτη εφετινή νίκη του Ντοβιτσιόζο στο Μιζάνο μετά το Λοσάιλ και το Μπρνο. Η ιδιαίτερη πατρίδα του Ιταλού απέχει μόλις 65 χιλιόμετρα από την πίστα του Μιζάνο, όμως ήταν η πρώτη φορά που κατάφερε να νικήσει εδώ ο Ντόβι κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο MotoGP. Ταυτόχρονα ανέβηκε από την τέταρτη στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης ξεπερνώντας τον Λορένθο και τον Ρόσι και απέχοντας πλέον 67 βαθμούς από τον Μάρκεθ.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ο οδηγός της Ducati δήλωσε, ότι είχε ένα καλό προαίσθημα μετά το Warmup, αν και υπήρχε ο παράγοντας αβεβαιότητας, δηλαδή τα λάστιχα και η συμπεριφορά τους. Ο Ντοβιτσιόζο άφησε αρχικά τον Λορένθο μπροστά και ακολούθησε μία συντηρητική τακτική, ανέφερε όμως ότι «μόλις τον προσπέρασα, άρχισα να διαχειρίζομαι τα ελαστικά μου και να παίζω με τους οδηγούς, που με ακολουθούσαν». Ο Ιταλός διαπίστωσε κατά τη μονομαχία του με τον Μάρκεθ, ότι μπορούσε να παραμείνει εμπρός «χωρίς μέγιστο ρίσκο» και αποκάλυψε ότι «εκείνη τη στιγμή μου έγινε ξεκάθαρο, ότι έχω σήμερα πιθανότητες να νικήσω. Στο τέλος άρχισε να με πλησιάζει ο Λορένθο και μάλιστα γρήγορα. Γι αυτό έπρεπε να πατήσω και πάλι γκάζι. Δεν ήθελα όμως να κάνω λάθος και πιστεύω, ότι όλοι ήμασταν στο όριο με τα ελαστικά μας».

Για τον θρίαμβό του στο Μιζάνο υπογράμμισε ο Ντοβιτσιόζο, ότι «ήταν κάτι που ήθελα να πετύχω οπωσδήποτε, ιδιαίτερα επειδή η Ducati δυσκολεύεται εδώ τα τελευταία χρόνια. Είναι μία πολύ σημαντική νίκη για τη Ducati και γι αυτό μία πολύ σημαντική νίκη για εμένα».

«Για εμένα ήταν κατά πρώτον λόγο σημαντικό να νικήσω εδώ, γιατί δεν έχω καταφέρει στο παρελθόν τίποτα σπουδαίο σε αυτή την πίστα. Σε σχέση με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι σημαντικό, να νικάς εδώ, επειδή πρόκειται για μία από τις καλύτερες πίστες για τον Χόρχε. Μετά τον τερματισμό, φώναζα σε όλον τον γύρο. Τόσο ευτυχισμένος ήμουν. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει συχνά στην καριέρα σου», παραδέχθηκε ο Ντοβιτσιόζο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!