Μιάμιση ώρα νωρίτερα ο αγώνας του MotoGP

Γιώργος Βαρίνος
Μιάμιση ώρα νωρίτερα ο αγώνας του MotoGP
Σοβαρές επιφυλάξεις για την σωματική τους ακεραιότητα δηλώνουν αρκετοί από τους οδηγούς για τον αγώνα του MotoGP στο Σίλβεστοουν. Αιτία, η συνεχής και βέβαιη βροχή που δίνει ως πρόβλεψη η μετεωρολογική υπηρεσία. Η Dorna όρισε την εκκίνηση στις 13.30 ώρα Ελλάδος.

Πολλοί αναβάτες εξέφρασαν τις επιφυλάξεις του πως ο αγώνας μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια υπό βροχή, ιδίως μετά το σοβαρό ατύχημα του Τίτο Ραμπάτ. Ο Μαρκ Μάρκεθ δήλωσε ότι τα σαμαράκια της πίστας αποτελούν ένα ιδιαίτερο πρόβλημα σε υγρές συνθήκες, επιτρέποντας σε περισσότερο νερό να συγκεντρωθεί σε ασυνήθιστα τμήματα της πίστας. Ο πρωταθλητής δήλωσε: «Δεν μου αρέσει να το λέω αυτό, γιατί αγαπώ τους αγώνες, αλλά αν οι συνθήκες είναι όπως στο FP4, δεν μπορούμε να αγωνιστούμε. Kαι αύριο η πρόβλεψη είναι για πολύ περισσότερο νερό! Το πρόβλημα είναι τα σαμαράκια καθώς εκεί θα ξεκινά η υδρολίσθηση. Είναι αυτοκτονία να γίνει ο αγώνας με βροχή.»

Ο Καλ Κράτσλοου πρότεινε ότι η καλύτερη λύση θα ήταν η καθυστέρηση του αγώνα. Να γίνει την Δευτέρα, η οποία είναι και αργία στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Θα μπορούσε να είναι μια καταστροφή, επειδή σήμερα η πρόβλεψη έλεγε για ένα χιλιοστό της βροχής και αύριο λένε για 15 χιλιοστά βροχής. Είτε θα αγωνιστούμε τη Δευτέρα ή θα σας δω στο Misano.»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ζουάν Ζαρκό, ο οποίος λέει πως η αλλαγή στο πρόγραμμα ενδέχεται να μην είναι αρκετή για να εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. «Αν βρέχει από το πρωί, επί έξι ώρες η πίστα θα είναι πισίνα. Στο FP4 έβρεξε πέντε ή 10 λεπτά, απλώς ήταν ένα μεγάλο σύννεφο και έγινε κόλαση. Αν αύριο έχουμε συνεχή βροχή, νομίζω ότι δεν είναι δυνατόν να τρέξουμε...».

Η Dorna, ο οργανωτής των αγώνων MotoGP, προσπαθώντας να ισορροπήσει τις επιφυλάξεις των οδηγών για την διεξαγωγή του Βρετανικού Γκραν Πρι με τα συμβόλαια των χορηγών αλλά και τα δικαιώματα της τηλεοπτικής μετάδοσης σε δεκάδες χώρες, αποφάσισε να διεξαχθεί ο αγώνας 90 λεπτά νωρίτερα από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί την Κυριακή λόγω της πρόβλεψης για έντονη βροχή. Αντί να ξεκινήσει στις 13.00 τοπική ώρα (15.00 ώρα Ελλάδος) ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 (13.30 ώρα Ελλάδος), πριν από τους αγώνες Moto2 και Moto3, των οποίων η ώρα εκκίνησης δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!